Vacarisses

Investiguen dos treballadors d'Adif per l'accident mortal a l'R4 a Vacarisses

L'Ajuntament, a més, demana explicacions a Adif per la runa que encara s'acumula a la zona

RedaccióActualitzat

Un jutjat de Terrassa investiga dos treballadors d'Adif en relació amb l'accident mortal de tren d'ara fa tres mesos a Vacarisses. Tot i que per ara no se'ls atribueix cap delicte, aquest dijous van declarar, juntament amb dos pèrits, davant del jutge.

El descarrilament del tren de la R4 el 20 de novembre del 2018, en què va morir un passatger i 50 més van quedar ferits, ha obligat a reforçar el talús que es va desprendre. Alguns geòlegs adverteixen que, si plou fort, hi pot haver noves esllavissades. És una zona complicada amb talussos molt pronunciats i un tipus de tereny argilós que fa que l'aigua no dreni i s'acumuli. 

Runa encara per recollir i abocaments no autoritzats

L'Ajuntament de Vacarisses, a més, demana explicacions a Adif per la runa que encara s'acumula a la zona. Al costat d'on va descarrilar el tren, hi ha encara runa, testimoni de l'accident. Cables, ferralla i algun aparell al damunt d'un palet.

 

 

Tècnics d'Adif treballaven a la zona mentre els trens circulaven amb normalitat. L'Ajuntament demana tenir coneixement del que s'hi fa perquè, fins ara, diuen, no se'ls ha donat cap informació. També denuncien que, en uns terrenys municipals, hi han abocat un munt de terra i pedres que van enretirar de l'esllavissada. Ara s'amunteguen al costat d'un camí molt utilitzat pels excursionistes. El consistori ha fet un requeriment a Adif perquè ho retiri.

De l'accident de fa una setmana a Castellgalí, d'aquesta mateixa línia, encara hi ha quatre persones ingressades.

 

ARXIVAT A:
Infraestructures
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut