Presó per al detingut per la mort d'una dona a Tarragona, que s'investiga com a crim masclista

El jutjat ha decretat presó provisional, comunicada i sense fiança per a l'home de 43 anys detingut com a presumpte autor del crim

RedaccióActualitzat

L'home de 43 anys detingut aquest dilluns per la mort de la seva parella a Tarragona ha passat aquest dimecres a presó comunicada i sense fiança.

La detenció es va fer després que els agents van rebre aquest diumenge a les 5 de la tarda l'avís que hi havia una dona morta en un domicili de la ciutat. Després de diverses gestions d'investigació, s'ha determinat que el cos presenta signes de criminalitat i avui s'ha fet la detenció.

El cas s'investiga com un possible nou cas de violència masclista i, si es confirma, seria la setena dona assassinada a mans de la seva parella o exparella aquest any a Catalunya. 


On demanar ajuda en cas de violència masclista

La policia recorda que en cas d'emergència davant d'una possible agressió, sempre es pot trucar al 112. Les dones que estan patint violència per part de la seva parella o exparella tenen també altres recursos per demanar ajuda.

Hi ha el telèfon específic d'atenció i informació: 900 900 120. Funciona les 24 hores del dia tots els dies de l'any, atén consultes i urgències; és gratuït, no queda registrat al mòbil i és confidencial.

Des de l'abril del 2021 també funciona el WhatsApp 601 00 11 22 per oferir informació i assessorament a les dones que són víctimes de violència masclista.

Si es vol denunciar, es pot anar als Mossos d'Esquadra o directament als jutjats especialitzats en violència de gènere, on les dones tenen el dret de ser assistides per un advocat d'ofici independentment de la seva situació econòmica.

A Barcelona, la Guàrdia Urbana també pot recollir denúncies de violència masclista a les comissaries de la Rambla i Nou Barris.

També es pot recórrer als diversos serveis públics d'informació i atenció:

Oficines d'informació de l'Institut Català de les Dones (ICD)

Serveis d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) i Serveis d'Intervenció Especialitzada (SIE)

ARXIVAT A:
Violència masclistaMossos d'Esquadra
Anar al contingut