Investiguen 173 casos de violència sexual en només un any en una universitat francesa
Dos alumnes surten d'una de les residències d'estudiants del campus (CC Hugo Noulin)

Investiguen 173 casos de violència sexual en només un any en una universitat francesa

La prestigiosa escola d'enginyeria CentraleSupélec va encarregar als alumnes una investigació interna, i davant dels resultats obtinguts al llarg d'un curs, ho ha denunciat a la policia

La prestigiosa escola d'enginyeria CentraleSupélec és un campus universitari gegant situat a Évry, una població dels afores de París. Entre els seus 5.000 alumnes, alguns formen part d'una associació anomenada Çapèse, que lluita contra el sexisme dins del campus.

Durant mesos, els membres de Çapèse van anar recollint testimonis d'alumnes que els explicaven casos d'assetjament sexual, d'agressions sexuals i de violacions, produïts dins del campus. Quan van comunicar-ho al director del centre, Romain Soubeyran, aquest els va encarregar un estudi intern per posar xifres al problema.

Un any després, les xifres han resultat ser esfereïdores. I és que durant el curs 2020/2021, al campus de la CentraleSupélec, hi hauria hagut 28 violacions, 71 casos d'agressió sexual  i 74 d'assetjament sexual.

"Els resultats són alarmants però necessaris perquè el món sigui conscient de la dimensió del problema", ha tuitejat l'organització Çapèse.


Per dur a terme la investigació, es va enviar un qüestionari per correu electrònic a 2.386 alumnes; només 659 van respondre.

La dada lliga amb una altra que aporta Çapese: 9 de cada 10 denunciants indiquen que el seu agressor seria un altre alumne, i que l'agressió s'hauria produït "en un context associatiu o a la residència d'estudiants".

Un dels edificis que formen part del campus de la CentraleSupélec (CC Hugo Noulin)


En mans de la policia

Davant d'aquest escàndol, el director del centre va decidir traslladar les conclusions de l'estudi al fiscal d'Évry, que aquest dijous ha optat per obrir una investigació.

En un comunicat oficial, Romain Soubeyran ha declarat que els resultats de l'estudi fet pels membres de Çapèse han deixat els directius de l'escola "en xoc".

"Hem estat involucrats durant molt de temps en la lluita contra la violència masclista i sexual, però estàvem lluny de prendre'n la mesura exacta"

L'escola ha comunicat que es "compromet plenament a donar una resposta proporcional a la gravetat d'aquests actes i a garantir que les víctimes siguin escoltades i acompanyades".

ARXIVAT A:
FrançaAgressió sexualAssetjament sexual
Anar al contingut