Édouard Philippe darrere del president francès, Emmanuel Macron, en una imatge d'arxiu (Reuters/ Ludovic Marin)
Édouard Philippe darrere del president francès, Emmanuel Macron, en una imatge d'arxiu (Reuters/ Ludovic Marin)

Investigats Philippe i els ministres de Sanitat de França per la gestió de la Covid

El ja exprimer ministre de França Édouard Philippe i dos ministres de Sanitat del seu gabinet, investigats per la gestió de la crisi del coronavirus

RedaccióActualitzat

La justícia francesa investigarà la gestió que han fet de la crisi sanitària del coronavirus l'exprimer ministre Édouard Philippe, l'extitular de la cartera de Sanitat Agnès Buzyn i el seu successor, Olivier Véran.

Édouard Philippe ha presentat aquest divendres la seva dimissió, que el president de la República, Emmanuel Macron, ha acceptat. Un alcalde nord-català, Jean Castex, artífex del desconfinament a França, serà el nou primer ministre.

El Tribunal de Justícia de la República ha rebut fins ara un centenar de denúncies contra diversos membres del govern per com s'ha gestionat la crisi del coronavirus. Fins ara se n'han acceptat nou a tràmit que ara estudiarà la Fiscalia per decidir si obre causa contra Édouard Philippe i els ministres de Sanitat.

Més de 90 denúncies presentades contra l'executiu francès des de l'inici del confinament per ciutadans anònims, metges i col·lectius i associacions mèdiques. Entre els càrrecs que s'imputen als màxims responsables a França de la gestió sanitària de la Covid-19 hi ha el d'homicidi involuntari, denegació d'auxili a persones en perill, posar en perill la vida d'altres o no haver pres les mesures adients per frenar l'extensió de la pandèmia.

El coronavirus ja ha provocat prop de 30.000 víctimes mortals a França. En les últimes 24 hores, s'han registrat 18 morts.

Segons dades del Ministeri de Salut francès, la situació epidemiològica del país és estable, però encara hi ha 310 focus de contagi actius i sota control.

França va començar la desescalada del confinament l'11 de maig.

ARXIVAT A:
Coronavirus FrançaEmmanuel Macron
Anar al contingut