L'home està acusat d'enaltiment del terrorisme i de difondre el missatge de supremacistes blancs com Brenton Harrison Tarrant (Reuters)
L'home està acusat d'enaltiment del terrorisme i de difondre el missatge de supremacistes blancs com Brenton Harrison Tarrant (Reuters)

Investigat un home a Barcelona per enaltir el terrorisme supremacista blanc

Els Mossos han posat els fets en coneixement de l'Audiència Nacional i demanen la col·laboració ciutadana davant els discursos d'odi de la ultradreta

Actualitzat

Els Mossos han denunciat davant l'Audiència Nacional un home de 36 anys amb domicili a Barcelona per un delicte d'enaltiment del terrorisme.

L'investigat lloava a Twitter les figures del terrorista d'ultradreta noruec Anders Behring Breivik i de l'australià Brenton Harrison Tarrant. També difonia imatges dels dos atacs terroristes que Breivik va fer a Oslo i al campament d'estiu de l'illa d'Utoya, on va assassinar 77 persones en total, i de l'atac protagonitzat per Harrison en dues mesquites de Nova Zelanda, on van morir assassinades 51 persones.

L'investigat també difonia iconografia nacionalsocialista i missatges xenòfobs i ofensius contra la comunitat musulmana. Va arribar a exhibir un exemplar de l'Alcorà dins de la boca d'un porc senglar decapitat.

Anders Behring Breivik i Brenton Harrison Tarrant s'han convertit en ídols dels grups de la ultradreta supremacista. L'home investigat a Barcelona difonia imatges de les accions terroristes comeses per tots dos i va arribar a dir que es necessiten "més herois a Europa com aquests".

Un dels dos terroristes supremacistes, l'australià Brenton Harrison Tarrant va escriure un pamflet ideològic titulat "El gran intercanvi" poc abans de cometre la massacre a les dues mesquites de Christchurch, on argumentava la seva acció. El pamflet, ple d'idees supremacistes i d'atacs contra els musulmans, també era difós per l'home denunciat a Barcelona.

Els Mossos alerten del discurs d'odi promogut a les xarxes per grups d'ultradreta i de la naturalesa violenta del moviment supremacista conegut com a nacionalisme blanc. Demanen la col·laboració ciutadana perquè discursos d'odi com aquest no quedin impunes:

 

 



Agents de la Comissaria General d'Informació dels Mossos d'Esquadra van localitzar els missatges publicats per l'home ara investigat mentre feien activitats preventives per detectar radicalismes a la xarxa.

Un cop els Mossos van prendre declaració a l'home, els fets es van posar en coneixement de l'Audiència Nacional per un delicte d'enaltiment del terrorisme. La investigació segueix oberta.

 

ARXIVAT A:
Extrema dretaTerrorismeMossos d'Esquadra
Anar al contingut