Dos representants de Metges sense Fronteres expliquen mesures que s'han de prendre en una població de Sierra Leone (EFE)
Dos representants de Metges sense Fronteres expliquen mesures que s'han de prendre en una població de Sierra Leone (EFE)
Madrid

Investigadors espanyols aconsegueixen inhibir la infecció del virus de l'Ebola

Un equip de científics de la Universitat Complutense de Madrid ha dissenyat una nova supermolècula que imita l'actuació del virus sobre la cèl·lula però amb més eficàcia, alhora que evita la infecció

RedaccióActualitzat

Un equip europeu de científics dirigits per investigadors de la Universitat Complutense de Madrid ha aconseguit per primera vegada inhibir el virus de l'Ebola utilitzant una tècnica pionera de biotecnologia. Aquests investigadors han creat una nova supermolècula que imita l'acció del virus sobre les cèl·lules, però, al mateix temps, evita que les infecti.

En els assajos han utilitzat una versió artificial del virus, que no és perillosa però que es comporta igual que el real. Nazario Martín és el director de la investigació: "El que nosaltres fem és que molècules semblants a aquest virus, que tinguin una càpsula que les cobreix també de sucres, competeixi per aquests receptors i, en el nostre cas, aconseguim que aquestes molècules s'enganxin als receptors amb més eficàcia que el mateix virus. Això evita que el virus afecti la cèl·lula."

Els resultats són molt esperançadors, perquè aquestes noves molècules són tan eficaces que en caldrien molt poques per dissenyar un futur medicament. La investigació, que avui publica "Nature Chemistry", també podria ser útil per lluitar contra altres infeccions víriques com ara la sida.

Anar al contingut