Inversió milionària a Tortosa: 180 milions amb almenys 150 llocs de treball directes
Un aparador de material de l'empresa Kronospan a la fira Interzum Guangzhou (ACN/Kronospasn)

Gran inversió a Tortosa: 200 milions i 185 llocs de treball de la multinacional Kronospan

La multinacional austríaca Kronospan, especialitzada en la producció de planxes de fusta per a mobles 100% sostenibles, tindrà una planta a les Terres de l'Ebre

Actualitzat

Presenten a Tortosa la inversió estrangera més important de les últimes dècades a les Terres de l'Ebre. Seran 200 milions d'euros i 185 llocs de treball directes en una nova empresa de fabricació de tauler aglomerat per a la indústria del moble.

Fa unes setmanes que les màquines han començat a desbrossar una gran parcel·la de vint hectàrees que quedava lliure al polígon Catalunya Sud. És aquí on s'ubicarà la futura planta de Kronospan, una multinacional austríaca.

Aquesta empresa d'origen familiar, creada l'any 1897, està especialitzada en la producció de planxes de fusta per a mobles 100% sostenibles. Kronospan, que ja té una planta a Burgos, és una companyia d'economia circular i la seva inversió encaixa en l'aposta de les administracions per una indústria més verda i sostenible.

La multinacional ampliarà així les més de 40 fàbriques que té repartides a tot el món i que donen feina a més de 14.500 persones. A part dels 185 llocs de treball directes, se'n crearan 1.500 d'indirectes.

Segons el Departament d'Empresa, amb aquesta operació es referma el compromís del govern d'atraure inversions d'activitats que no es troben a Catalunya i promoure nous projectes industrials de futur amb forta capacitat d'arrossegament, per incrementar el pes de la indústria en el sistema productiu català.

Empresa i Treball s'ha compromès a destinar cinc milions d'euros per al conjunt de les inversions a realitzar en els diferents exercicis i ha ajudat l'empresa en la cerca d'emplaçaments, així com en les diferents gestions amb altres administracions.

Així mateix, s'ha compromès a facilitar la formació laboral adient per garantir el bon desenvolupament del projecte.

Anar al contingut