L'empresa situada a Viladecans preveu noves inversions en una segona fase (CCMA)
Viladecans

Inversió en el sector estratègic dels xips: Ideaded crearà 100 llocs de treball el 2023

L'empresa catalana de disseny de xips invertirà 12 milions d'euros en la sala blanca de semiconductors privada més gran del sud d'Europa

12 milions d'euros i 100 llocs de treball és la inversió que ha anunciat aquest dijous l'empresa catalana Ideaded, dedicada al disseny de semiconductors.

D'aquests 12 milions, la meitat provenen de crèdits i ajudes de la Generalitat, i la idea és que els permeti dissenyar i produir tirades curtes de xips destinats a la internet de les coses.

La nova seu de la companyia a Viladecans disposa de la sala blanca privada de xips més gran del sud d'Europa, cosa que els permet provar els semiconductors. De fet, el conseller delegat d'Ideaded, Eduard Puig, ha afirmat que si poden "ajudar posant les nostres infraestructures al servei de noves empreses emergents que no hagin de patir el que nosaltres hem patit per arribar fins a aquest punt, els donarem les facilitats perquè puguin utilitzar les nostres infraestructures per desenvolupar els seus productes i els seus prototips."

Durant l'any vinent es contractaran perfils relacionats amb l'enginyeria i el desenvolupament de materials i processos per a la producció de capes fines, i també el modelatge de la tecnologia.

Els seus responsables asseguren que un cop estabilitzada aquesta tecnologia, l'empresa té previst continuar creixent. "Aquí no parem. Ja estem planificant una inversió de 200 milions d'euros en una segona fase de producció a més gran escala, on hi haurà un impacte directe en 1.000 llocs de treball altament qualificats", ha explicat Puig.

Actualment Ideaded té una trentena de treballadors.

Aquesta inversió se suma a les conegudes en els darrers mesos a Catalunya en el sector dels semiconductors i també inversions d'empreses multinacionals com Cisco, Intel o Monolithic Power Systems.

ARXIVAT A:
Tecnologia
Anar al contingut