Copa del Rei

Invasió pacífica de València per part de les aficions del Barça i del Reial Madrid

El Barça no estarà sol a Mestalla. Aquest dimecres han sortit de l'exterior del Camp Nou una trentena d'autocars cap a València. A bord, centenars de seguidors que veuran la final de la Copa del Rei a l'estadi de Mestalla. Aquests no són els únics autocars que han anat a València, perquè també n'han sortit des d'altres ciutats com Girona, Tarragona o Vilanova i la Geltrú. Una altra part important de l'afició blaugrana ha viatjat a València amb tren. Uns 20.000 seguidors del Barça i uns 20.000 del Madrid són a València i, fins aquest moment, sense cap incident destacable entre aficions.

Actualitzat
El campus de la Universitat de València s'ha transformat en una espècie de "parc temàtic" del barcelonisme, amb diverses carpes on menjar i beure, botigues, música en directe i almenys una dotzena d'atraccions per a aficionats de totes les edats. La zona nord de la ciutat, accés natural pels seguidors arribats des de Barcelona, ha estat envaïda per l'afició catalana des de primera hora de la tarda, especialment els aparcaments del campus de Tarongers i els voltants de l'avinguda Blasco Ibáñez, zona d'oci habitual dels estudiants. Les carpes blaugranes han estat un constant degoteig d'aficionats durant tota la jornada, però ha estat al voltant de les 16.00 hores, moment en el qual els aficionats han acabat de dinar, quan s'han vist les primeres aglomeracions a l'entrada.

A mesura que s'ha acostat l'hora del partit, els seguidors barcelonistes han anat fent pinya a l'interior del recinte preparat per la Federació Espanyola de Futbol i els crits d'ànim i els càntics han donat pas a l'eufòria, amplificada per l'eco que es produïa sota les lones, únics espais resguardats del sol. Un grup d'aficionats han tret de les seves motxilles unes "manetes" blaugrana de cartolina i les ha escampat per l'aire, altres han encès unes bengales i, de manera immediata, tota l'afició barcelonista ha començat a cantar l'himne culer. Però també hi ha hagut "missatges" per al rival, les típiques cançonetes contra l'enemic. A més de la carpa blaugrana, punt de trobada per a l'afició catalana, el barcelonisme ha estat majoria en altres punts de la ciutat, com els voltants de la platja de la Malvarrosa, lloc elegit per dinar per un bon nombre d'aficionats de més edat. Per l'avinguda de Neptú han desfilat des de petits grups d'aficionats fins a penyes senceres, que han omplert els tramvies que comuniquen el campus i la platja.

L'"escalfament" de l'afició barcelonista s'ha desenvolupat sense incidents, segons han informat els responsables sanitaris ubicats en la carpa blaugrana, de manera que únicament han requerit atenció mèdica "un parell de persones que han patit una baixada de tensió". Cal destacar a més la tasques d'un grup de voluntaris de la Creu Roja de València, que ha acompanyat els seguidors discapacitats del Barcelona en la seva estada a la carpa.

Dispositiu especial en cas de victòria

I els aficionats que s'han quedat a Catalunya ho veuran per TV3 i després, si hi ha victòria, sortiran al carrer a celebrar-ho. A Barcelona, la plaça de Catalunya serà l'epicentre de la festa. Serà allà on si el Barça guanya es desplegarà un espectacle organitzat, entre d'altres, per TV3 i Catalunya Ràdio. Poc abans de l'inici del partit, s'anul·laran les sortides de l'estació de ferrocarrils, metro i Renfe de Plaça Catalunya de Barcelona. Per evitar incidents, es crearà un perímetre de seguretat a tota la zona, es retiraran contenidors i motos, i s'anul·laran les parades de bicing. La Guàrdia Urbana controlarà la venda ambulant de begudes i tallarà el trànsit a tot el perímetre de la plaça Catalunya. A més, els Mossos d'Esquadra han preparat un dispositiu especial. A tot Catalunya, es destinaran gairebé un miler de mossos per evitar aldarulls, i més de 600 es concentraran a Barcelona.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut