Troben mort un home que hauria estat arrossegat per una riera a Vic arran de les pluges

La nit de dimarts a dimecres els bombers han rescatat dos conductors i han evacuat tres famílies de casa seva

RedaccióActualitzat

Efectius de Protecció Civil i de la policia local de Vic han trobat el cos sense vida d'home que aquest dimecres al matí ha estat arrossegat per una riera durant l'episodi de pluges que fa dies que afecta Catalunya i que ha fet augmentar el cabal de rius i rieres.

Sembla que quan ha estat arrossegat per l'aigua l'home anava amb bicicleta; un testimoni dels fets és qui ha avisat la policia a les 9 del matí. L'home l'han trobat a primera hora de la tarda, a tres quilòmetres d'on havia desaparegut.
 

Integrant de l'equip de cerca de l'home desaparegut a Vic (ACN/Laura Busquets)


Segons han informat els Bombers de la Generalitat, deu dotacions han buscat l'home, al riu Gurri, a la zona del Camí Vell de Taradell, entre les quals unitats dels Mossos d'Esquadra, de la policia local i de Protecció Civil.

En la cerca de l'home hi han participat l'helicòpter de Mossos d'Esquadra i les unitats aquàtica, de subsòl, canina i de muntanya de la policia catalana.
 

Busquen una segona persona

Els cossos d'emergències no descarten una segona desaparició a la mateixa zona, perquè, mentre buscaven la víctima, han trobat documentació d'una segona persona. 

Els Mossos d'Esquadra han obert diligències i, a les 7 de la tarda, continuava actiu el dispositiu de recerca, amb els bombers inspeccionant el tram del riu Gurri a Santa Eugènia de Verga, Vic i Roda de Ter.

A la nit s'ha suspés l'operatiu que es rependrà aquest dijous al matí.

Precisament, l'Ajuntament de Vic ha admès que a la tarda encara s'han vist treballadors caminant per zones inundables a l'entorn del Gurri, per on van fins al polígon de Santa Eugènia de Berga. L'alcaldessa de Vic, Anna Erra, ha explicat que el camí està tancat i ha demanat que s'eviti passar per la zona. 

El sindicat CCOO ha demanat millores per accedir a peu o en bicicleta al polígon on hi ha Le Porc Gourmet, l'escorxador on treballava l'home trobat mort. Erra ha dit que es plantegen que un bus urbà hi pari i ha dit que estan "collant" les empreses perquè hi donin una solució. 


Més de 1.500 trucades al 112 en les últimes hores per les pluges

El 112, el telèfon d'emergències, ha rebut, fins a les 11 del matí, un total de 1.517 trucades, alertant sobre 1.091 incidents relacionats amb l'episodi de pluges dels últimes dies, que han convertit aquest abril en el més plujós dels últims cent anys a Barcelona.

Precisament, gairebé una tercera part de les comunicacions telefòniques s'han fet des de la comarca del Barcelonès (475), que amb el Baix Llobregat i el Vallès Occidental en concentren gairebé dues terceres parts (926).

Els municipis des d'on s'han fet més trucades al 112 són la ciutat de Barcelona, Castelldefels (Baix Llobregat) i Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental).

Aquest dimecres al vespre encara es manté en fase d'alerta el pla Inuncat per l'onatge al litoral, un cop ha passat el front de pluja. 

 

Troben mort un home que hauria estat arrossegat per una riera a Vic arran de les pluges
Helicòpter que ha participat en la cerca d'un home desaparegut a Vic (ACN/Laura Busquets)


Entre les 11 de la nit de dimarts i les 7 del matí de dimecres, els Bombers de la Generalitat han atès 156 serveis. I entre les 7 i les 9 del matí, fins a 63 més.

Entre aquestes actuacions hi ha dos rescats de persones atrapades en vehicles.

En un cas la conductora era una noia que aquesta nit ha quedat colgada sota un pi de grans dimensions que ha caigut a la carretera N-2 entre Sant Pol i Calella, al Maresme. Els bombers han hagut d'excarcerar-la.

 

 

En l'altre, dos cotxes han quedat atrapats per la crescuda del riu Ter, entre Verges i Ultramort, al Baix Empordà. Un dels conductors ha aconseguit sortir-ne pel seu propi peu, il·lès, però l'altre l'han hagut de rescatar els bombers. Estava sobre el capó del cotxe, que estava inundat, i presentava signes d'hipotèrmia lleu. Hi han intervingut set dotacions.

Els bombers també han hagut de rescatar una persona, a Font Rubí, a l'Alt Penedès, que havia quedat aïllada en un camí a causa d'una esllavissada.

Tres famílies evacuades

Aquesta nit, a més, els bombers han hagut d'evacuar de casa seva tres famílies, a Vilanova i la Geltrú i a Vallirana.

A la capital del Garraf l'evacuació s'ha fet perquè s'ha obert un esvoranc en el jardí de l'habitatge, una casa unifamiliar.

 

Aquest esvoranc en una casa de Vallirana ha obligat a desallotjar-ne la família que hi viu (Bombers)


Un esvoranc també ha estat la causa d'una de les dues evacuacions que s'han fet a Vallirana, al Baix Llobregat, que amenaçava l'estructura d'una casa. L'altra s'ha fet per la caiguda d'un mur que separava la terrassa del menjador d'un pis.

En total, des de dimarts, els Bombers de la Generalitat han fet 686 sortides, la majoria per caiguda d'arbres i objectes a la via o per inundacions de baixos.


El temporal no s'ha acabat

L'episodi de pluges i vent encara no ha passat, i Protecció Civil demana molta precaució per la crescuda del cabal dels rius.

A Girona, l'Onyar ha superat els 420 metres cúbics per segon i es considera en risc extrem. Preocupa també l'augment de cabal del riu Daró, al Baix Empordà.

 

 

Tant l'Onyar com el Daró desemboquen al Ter, que registra més de 300 metres cúbics per segon. A Santa Coloma de Farners i a Dosrius ja han sobrepassat els 100 litres per metre quadrat.

A les comarques de Tarragona, el Gaià ha sortit de mare i ha afectat algunes carreteres.


La Tordera, desbordada

L'episodi de pluges ha fet que la Tordera es torni a desbordar just quan fa tres mesos del pas del temporal Gloria, que va causar molts danys a la desembocadura del riu.

Aquesta nit, el cabal ha arribat als 270 metres cúbics per segon, quan en condicions normals és de 32.

L'aigua ha inundat els camps pròxims al riu, que tot just estaven començant a recuperar-se del Glòria.

 

La Tordera s'ha tornat a desbordar, en el seu curs baix, just tres mesos després del Gloria (TV3)


Aquesta vegada, però, el desbordament ha fet mal, sobretot, a les obres de reconstrucció dels ponts de la carretera i de la línia ferroviària que van quedar seriosament danyats pel Gloria.

Al municipi de Tordera també han quedat afectades les obres que es feien per buidar la llera i reforçar el pont.

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut