Introduïen errors al programari perquè els clients paguessin el servei tècnic

La Guàrdia Civil ha detingut els tres gerents d'una empresa espanyola de programari que venien les seves aplicacions amb defectes que les bloquejaven per aconseguir que les empreses que tenien de clients en contractessin els serveis tècnics.

Actualitzat
Segons que informa la Guàrdia Civil, el procediment que seguien des de l'any 1998 era simple i efectiu. L'empresa, que servia prop de mil petites i mitjanes empreses, venia aplicacions informàtiques que contenien una "bomba lògica" que feia explosió en una data determinada.

D'aquesta manera, l'aplicació es bloquejava i l'empresa requeria un servei tècnic, que havia de pagar. Durant la reparació, s'introduïa un altre parany al sistema per assegurar-se que es repetiria l'error i es proposava al client que subscrigués la quota del servei tècnic de manteniment.

Denúncia anònima

L'estafa hauria afectat empreses de tot el territori espanyol i potser s'hauria allargat encara més sense una denúncia anònima a través del portal de comunicació ciutadana de la Guàrdia Civil.

A més de la detenció dels tres gerents, l'operació ha inclòs un registre a la seu de l'empresa, on s'ha decomissat material informàtic que ara analitzen els experts i s'ha estès amb accions a les províncies de Còrdova i Sevilla.

A partir d'ara, miren d'entrar en contacte amb el màxim nombre possible d'empreses afectades perquè puguin actuar com a part.







Anar al contingut