Decomissen una de les partides de droga sintètica més importants en pisos de Barcelona

Una operació conjunta de Mossos i Guàrdia Urbana ha detingut 8 persones i ha intervingut més de 40 quilos de 13 drogues diferents amb un valor d'1,7 milions

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona han desmantellat una xarxa que venia drogues de disseny a l'Eixample, a Gràcia i a Horta.

Segons han explicat els Mossos, en l'operació conjunta han intervingut més de 40 quilos de 13 substàncies diferents que al mercat negre tenen un valor d'1,7 milions d'euros.

És una de les partides de droga més grans intervingudes els darrers anys a Barcelona, sobretot pel que fa a drogues sintètiques.

Pastilles de drogues sintètiques intervingudes a Barcelona en una operació contra el narcotràfic (Foto: Mossos/Guàrdia Urbana)

8 detinguts, 3 a la presó

També han detingut 8 persones d'entre 25 i 61 anys, tres de les quals han ingressat a presó preventiva per ordre del jutjat 19 de Barcelona i les altres han quedat en llibertat amb càrrecs.

 

Queixes dels veïns

La investigació va començar al març quan a la Guàrdia Urbana li van arribar queixes de veïns d'un edifici del carrer Provença de Barcelona.

Es queixaven de brutícia a l'escala i que hi entraven molts desconeguts, que sovint s'equivocaven de pis a l'hora de trucar, i tot plegat els va generar sensació d'inseguretat.

Quan la policia local va detectar que s'hi venia droga, va demanar l'ajuda dels Mossos i van començar l'operació de vigilància que va permetre anar coneixent com actuava la xarxa.

Pastilles de drogues sintètiques intervingudes a Barcelona en una operació contra el narcotràfic (Foto: Mossos/Guàrdia Urbana)

Operació feta fa una setmana

Un cop van tenir tota la informació, fa una setmana els agents van entrar en set domicilis dels tres barris, Eixample, Gràcia i Horta, on van trobar sobretot grans quantitats d'èxtasi, de speed i d'amfetamines.

També hi van trobar quantitats més modestes d'LSD, fongs al·lucinògens o ketamina, a més de viagra i també cocaïna, l'única droga natural que venien.

 

Només dos dels detinguts tenien antecedents per tràfic de drogues, i les policies atribueixen la direcció del grup a l'home que vivia al carrer Provença, que prenia mesures de contra vigilància, com canviar sovint de rutines i itineraris.

La resta serien intermediaris o transportistes que es limitaven a obeir les seves ordres. A tots se'ls acusa de delictes contra la salut pública.

Possible relació amb el laboratori de Mont-roig del Camp

Una línia d'investigació és esbrinar si aquesta xarxa comercialitzava drogues fabricades al laboratori de drogues sintètiques desmantellat la setmana passada pels Mossos i l'Ertzaintza a Mont-roig del Camp.

Es dona la circumstància que l'operació per desmantellar aquest laboratori es va fer dos dies després de la que va permetre desmantellar la xarxa de Barcelona.

Bosses amb drogues sintètiques intervingudes a Barcelona en una operació contra el narcotràfic (Foto: Mossos/Guàrdia Urbana)

 

ARXIVAT A:
PolicialDrogues
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut