Alguns dels cabdells de marihuana intervinguts a una nau industrial de Vulpellac (ACN)

Intervenen en una nau de Vulpellac més d'un milió d'euros en cabdells de marihuana

Els Mossos detenen dues persones, que han ingressat a la presó, un treballador i el propietari de la nau industrial
Actualitzat

Els Mossos han decomissat una gran plantació de marihuana amagada en una nau industrial de Vulpellac. S'hi han intervingut més de 160 quilos de cabdells de marihuana, una quantitat que en el mercat negre estaria valorada en un milió d'euros.

En l'operació han estat detinguts dos homes de 42 i 60 anys, veïns de Forallac i Sant Feliu de Guíxols. Els acusen d'un delicte contra la salut pública i frau elèctric. Els arrestats feien servir inhibidors d'olors per evitar ser descoberts.

La investigació policial es va posar en marxa després que diversos veïns van alertar que, en una nau industrial de Vulpellac, hi podria haver una plantació de marihuana, ja que s'hi sentia soroll de maquinària i algunes olors.

La Unitat d'Investigació dels Mossos va verificar que l'immoble havia estat condicionat per al cultiu i l'emmagatzematge massiu de plantes de marihuana. A més, es va constatar que el local tenia consums elèctrics desmesurats que no es corresponien amb la facturació real.

Al soterrani, on s'accedia a través d'una escala, els agents van localitzar tres grans assecadors amb multitud de cabdells, 3.606 esqueixos amb cabdells en procés final d'assecament, 4.372 testos amb terra i diferents filtres per depurar les olors de la plantació. També van trobar tot el material necessari per al cultiu de les plantes, com ventiladors, focus amb transformadors, bombetes, sacs de terra, aparells d'aire condicionat, bidons per purificar l'aigua i una trituradora elèctrica.

 

Dins la nau es va detenir una persona que dormia i que seria el responsable de tenir cura de la plantació. Hores més tard es va detenir a Sant Feliu de Guíxols un segon home que constava com a propietari de la nau. 

Els detinguts, que no tenen antecedents policials, van passar el 15 de febrer a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de la Bisbal, que en va decretar l'ingrés a la presó.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut