Les plantacions estaven en cases d'urbanitzacions aïllades al bosc (Policia Nacional i Mossos d'Esquadra)

Intervenen 19.000 plantes de marihuana en macroplantacions a Vidreres i Palafolls

Set persones detingudes en una operació policial que ha desarticulat una organització internacional de cultiu i tràfic de droga

RedaccióActualitzat

Una operació conjunta dels Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional ha permès localitzar dues macroplantacions de marihuana a Vidreres, a la Selva, i Palafolls, al Maresme, i desmantellar una organització de cultiu i tràfic de marihuana que treballava a escala internacional.

En total s'han intervingut 19.000 plantes i s'ha detingut 7 persones que pertanyien a l'organització criminal. Dels detinguts, uns tenien els contactes per donar sortida a la droga cap a Europa i uns altres facilitaven la logística per establir les plantacions a Catalunya. De moment, la investigació segueix oberta i no es descarten més detencions.

Aquesta operació constitueix la segona fase d'una investigació iniciada el mes de setembre passat, quan els agents van desmantellar una plantació de 14.000 plantes de marihuana i van detenir el responsable que feia de vigilant i jardiner.

Després d'aquesta primera operació, es va detectar un creixement de les plantacions de marihuana a Catalunya. Sobretot, es va determinar que solien estar situades en cases d'urbanitzacions aïllades, en zones boscoses, de difícil accés, però pròximes a un nucli urbà.

Intervenen 19.000 plantes de marihuana en macroplantacions a Vidreres i Palafolls
S'han fet tres escorcolls en els domicilis de caps la organització (Policia Nacional i Mossos d'Esquadra)

A més, segons explica la policia, en la majoria dels casos aquestes plantacions estaven connectades de forma fraudulenta a la xarxa elèctrica, pràctica que els permet reduir els costos i obtenir beneficis més alts.

La investigació va localitzar a Girona els principals organitzadors de la logística d'aquesta organització. Buscaven els espais per instal·lar les plantacions en zones de Girona i Barcelona, i proporcionaven l'allotjament i vehicles al grup criminal.

D'altra banda, la investigació també va veure que l'organització s'havia vist involucrada en conflictes amb altres organitzacions per robatoris de drogues.

Finalment, amb la cooperació i la informació de cossos policials d'altres països, a principis de febrer, els agents van detenir les set persones i es van localitzar les dues macroplantacions de marihuana, presumptament gestionades i protegides per una organització criminal d'origen albanès amb arrels per tot Europa.

El deute pel frau elèctric de les plantacions supra els 100.000 euros (Policia Nacional i Mossos d'Esquadra)

Alhora, es van fer tres escorcolls en dos domicilis dels principals responsables de la logística de l'organització. S'hi van intervenir 3.500 plantes de marihuana, 28 quilos de substàncies estupefaents, 1.200 euros en efectiu i material per a la seva distribució. Per últim, el frau al fluid elèctric de les dues plantacions supera els 100.000 euros.

El jutge va ordenar l'ingrés a la presó per a quatre dels set detinguts. La policia no descarta fer més detencions, ja que la investigació continua oberta.

 

ARXIVAT A:
Mossos d'EsquadraPolicia NacionalDroguesMarihuanaPolicial
Anar al contingut