Caos a Rodalies en hora punta per un tall de 3 hores de la línia del Maresme

Progressivament durant el matí, s'han restablert els horaris a l'R1 i l'RG1 i s'han reduït els retards que de retruc hi ha hagut a l'R4

Actualitzat

La circulació de trens ha estat interrompuda a les línies R1 i RG1, la línia del Maresme, durant més de 3 hores i en tots dos sentits, per la falta de subministrament elèctric entre l'Hospitalet de Llobregat i Maçanet. En plena hora punta, l'avaria ha causat el caos a la línia del Maresme. Ha afectat uns 20.000 usuaris, segons Renfe, sense que la companyia hagi habilitat un transport alternatiu, només de forma puntual.  

Cap a 2/4 de 10, Adif ha informat del restabliment del servei i de la progressiva recuperació de la freqüència de pas i els horaris, tant a l'R1 i l'RG1 com a l'R4, que s'ha vist afectada de retruc.

Renfe ha recomanat als usuaris fer servir altres mitjans de transport. La companyia ha argumentat que el volum de passatgers que hi ha en aquesta hora punta és massa gran --uns 20.000 usuaris, segons RENFE-- i feia impossible cobrir el servei amb transport alternatiu a tota la línia. El portaveu de Renfe, Antonio Carmona, ha dit a "Els matins" de TV3 que s'han posat "alguns autobusos de forma puntual, però no són alternativa real", a Mataró o el Masnou.

Tècnics d'Adif han calculat que tardarien unes dues hores, cap a les 9 del matí, a resoldre l'avaria, que s'ha localitzat a l'altura de Badalona, però aquest termini finalment s'ha allargat una mica més. 

El tall de les dues línies, R1 i RG1, encara ha provocat aglomeracions de viatgers a l'estació de Sants de Barcelona i la línia R4 també s'ha vist afectada de manera indirecta, i els temps d'espera a les estacions han estat superiors als habituals.

 

Avaria des de primera hora

La circulació ha quedat interrompuda del tot a les 6.15 del matí per l'avaria que s'ha localitzat a l'altura de Badalona, segons ha informat Renfe.

A les 5.30, l'avaria que afectava el sistema d'electrificació ha començat a provocar alteracions en la circulació de trens. En un primer moment, s'ha  mantingut la circulació per una sola via, però a les 6.15 s'ha hagut de tallar la circulació a tot el trajecte.

La indignació dels usuaris en plena hora punta s'ha reflectit a les xarxes:

 

 

 

 

 

 

 

ARXIVAT A:
RenfeRodaliesMobilitat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut