Internet, l'últim aliat de les famílies per estalviar en els llibres de text

Adquirir el material de segona mà a les plataformes "online" de compravenda és una opció en auge

RedaccióActualitzat

Quan falten pocs dies per a l'inici del curs escolar, pares i mares preparen el material dels fills. I una de les grans despeses sol ser els llibres de text.

De mitjana, es calcula que per a un alumne de primària el conjunt de llibres pot costar 130 euros; 200 per a la secundària i fins a 300 per batxillerat.

La segona mà sempre ha estat una opció per reduir aquesta factura, però ara les opcions s'han multiplicat gràcies a la tecnologia i les xarxes. Plataformes i aplicacions de compravenda, com Wallapop, Milanuncios o Vebbo, s'omplen d'ofertes cada inici de curs.

Notícia Relacionada: 30 escoles i instituts no estan a punt i Ensenyament en culpa el 155 i les pluges

Un mercat de llibres de segona mà que creix. Per exemple, segons el portal Milanuncios, els mesos previs a l'inici del nou curs la venda de llibres de text ha augmentat un 158% a Catalunya i es preveu que superi els 100.000 euros entre juliol i setembre.


Però recórrer a internet no és l'única manera d'estalviar. Ja fa molts anys que les associacions de pares i mares s'organitzen per recuperar i reutilitzar els llibres d'un curs per al següent, allargant-ne al màxim la vida útil.

Al CEIP Mare de Déu de Montserrat de Castellbisbal, pràcticament tots els pares s'acullen a una iniciativa que suposa un gran estalvi. A més, el centre és una escola verda, és a dir, practica habitualment tota mena d'iniciatives d'estalvi i reciclatge.

Una altra alternativa és recórrer a empreses com Iddink, que gestionen la recuperació i compravenda de llibres a preus econòmics. Aquest curs donaran servei a 80.000 estudiants de 270 escoles de Catalunya.

Notícia Relacionada: Espinelves torna a tenir escola amb un centre on els nens aprenen al bosc

 

I encara una altra opció si es vol optar pel llibre nou però estalviar al màxim: el comparador "online" de l'OCU, l'Organització de Consumidors i Usuaris, que busca el preu més barat entre cinc grans plataformes de venda en línia.

ARXIVAT A:
Educació
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut