Les dones mexicanes protesten pels feminicidis a Puebla (Reuters / Imelda Medina)
En casos de risc s'incorporaria automàticament la petició d'imposar la polsera de control a l'agressor (Reuters / Imelda Medina)

El govern espanyol vol posar polseres de control als maltractadors "potencialment letals"

El Ministeri explica que serà la policia qui ho sol·licitarà als magistrats, en una nova proposta per combatre la violència masclista

Redacció/AgènciesActualitzat

El Ministeri de l'Interior vol que els jutges ordenin braçalets de control telemàtic per als agressors "potencialment letals" en casos de violència masclista.

Aquest seria un dels canvis per millorar la lluita contra els crims masclistes que han sacsejat Espanya en els darrers dies.

Interior explica que serà la policia qui ho haurà de sol·licitar als magistrats i que la mesura s'aplicaria en casos d'"especial rellevància". Es faria encara que les víctimes no ho sol·licitessin.

En concret, dins dels informes d'avaluació de risc que ja es remeten a fiscals i jutges, en casos de risc s'incorporaria automàticament la petició d'imposar la mesura de control de la polsera telemàtica a l'agressor.

La Fiscalia, en una instrucció, defensa potenciar aquest sistema i alerta, textualment, de l'escassa protecció penal que es dona en casos de violència masclista. També crida tots els fiscals a sol·licitar mesures cautelars per reduir el risc de les dones i fills.

38 polseres de protecció actives

Ara mateix hi ha 38 polseres actives a Catalunya, 3.000 a tot l'Estat.

A finals d'agost del 2022, constava que s'havien col·locat 2.935 braçalets per comprovar que els condemnats complien les ordres d'allunyament. Això ja va representar un 20% més respecte dels que es van fer servir el 2021.

Reunió de cossos policials

El Ministeri de l'Interior ha fet una reunió d'urgència a Madrid que ha durat dos dies. Els Mossos d'Esquadra veuen amb bons ulls altres mesures que s'hi han plantejat, com que es comuniquin els antecedents dels agressors a les noves parelles.

A partir d'ara, es mantindran reunions setmanals per millorar la protecció de les víctimes de violència masclista. El 2022, 49 dones van ser assassinades per les seves parelles o exparelles.

 

ARXIVAT A:
JudicialPolicialViolència masclista
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut