Barcelona

Interior substitueix per un inspector l'encarregat dels calabossos de la comissaria de les Corts

El Departament d'Interior de la Generalitat continua prenen decisions respecte a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de les Corts de Barcelona, on s'ha suspès de sou i feina cinc agents del cos acusats d'haver comès presumptament maltractaments a detinguts. El departament que lidera Joan Saura ha decidit rellevar el responsable del calabós i l'ha substituït per un comandament de rang superior, que ostenta la categoria d'inspector. El destituït, que sembla que desconeixia els maltractaments, serà traslladat a Nou Barris com a cap de seguretat ciutadana. Fonts del cos de la policia catalana no descarten que en els pròxims dies es prenguin altres mesures per millorar la situació d'aquesta comissaria i evitar que es repeteixin els mals tractes.

Actualitzat
Un cap, dos agents i dos agents en pràctiques han estat apartats del cos dels Mossos pel Departament d'Interior en ser sorpresos per Assumptes Interns donant brutals pallisses a dos detinguts a la comissaria de les Corts. Per "donar un cop de puny sobre la taula" i demostrar que els mals tractes seran severament castigats, Interior ha destituït el fins ara màxim responsable dels calabossos d'aquesta comissaria, segons fonts de la policia catalana. L'objectiu és que el seu càrrec sigui ocupat per un responsable de rang superior, un inspector procedent de la regió policial de l'àrea de Barcelona.

El subinspector destituït, però, no ha estat castigat i ha estat destinat a la comissaria de Nou Barris, on serà el nou cap de seguretat ciutadana. Sembla que desconeixia els mals tractes i, per tant, en cap cas els va encobrir, la qual cosa li hauria suposat un càstig penal.

A aquest canvi de responsables dels calabossos i a la instal·lació immediata de 40 càmeres per controlar-ne l'interior, el Departament d'Interior també estudia prendre altres mesures per evitar que es repeteixin els maltractaments a la comissaria.

El director de la policia catalana, Rafael Olmos, va portar el cas a la fiscalia, mentre que els dos detinguts, Elena P. V. i Rubén P. M., han denunciat els mals tractes, que ja són objecte d'una investigació per part dels jutjats d'instrucció 8 i 29 de Barcelona.
Anar al contingut