Madrid

Interior posa en marxa una nova base de dades integrada per a persones desaparegudes

El Ministeri de l'Interior ha posat en marxa una base de dades de persones desaparegudes que utilitzaran tots els cossos policials de l'Estat. El sistema encreuarà automàticament els casos de desaparició amb les dades de cadàvers sense identificar. L'objectiu és que totes les policies actuïn seguint els mateixos criteris, i ho facin d'una manera més ràpida. A més, es faran avisos massius a la població que demanaran que col·labori en els casos de desaparicions d'alt risc, com, per exemple, les de menors d'edat.

Actualitzat
El nou sistema encreuarà dades sobre persones desaparegudes i sobre els cadàvers sense identificar, i estarà disponible per a la policia, la Guàrdia Civil i les policies autonòmiques. El sistema permet emetre alertes a través dels mitjans de comunicació i és plenament compatible amb les bases de dades internacionals de l'Europol i la Interpol.

Paral·lelament, Interior ha creat un telèfon d'assistència social per a les desaparicions de menors, el 116000. Aquesta nova línia directa té el mateix número que serveis similars a altres països de la UE com Grècia, Hongria, els Països Baixos, Portugal o Romania.

El nou protocol estableix a més la possibilitat de crear una "cèl·lula de seguiment" integrada pel delegat del govern i el comandament del cos policial responsable de la investigació. Aquesta cèl·lula serà la que decidirà si s'envia una petició urgent de col·laboració als ciutadans en els mitjans de comunicació per mitjà del nou sistema SADAR.
Anar al contingut