Mariano Rajoy, l'any 2015, quan era president del govern espanyol, fent esport pels jardins de La Moncloa

Interior investigarà si l'expresident Mariano Rajoy s'ha saltat el confinament

RedaccióActualitzat

El Ministeri de l'Interior investiga si l'expresident del govern espanyol Mariano Rajoy s'ha saltat el confinament, tal com apunta La Sexta, que ha mostrat imatges de Rajoy vestit d'esport per anar a caminar de pressa pels voltants de casa seva, a Madrid.

Les imatges mostrades per La Sexta corresponen a diumenge passat, però la cadena assegura que en té de similars d'altres dies. El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, diu que, si es confirma, se li aplicaran les sancions com a qualsevol altra persona:

"El principi de legalitat és un pilar bàsic; per tant, la norma s'aplicarà en els termes que s'hagi de fer, si s'acrediten els extrems que sostenen la norma. El nom no determina l'aplicació de la norma."

El ministre Fernando Grande-Marlaska (EFE/Moncloa)

Recordem que l'estat d'alarma decretat pel govern espanyol, que obliga al confinament, prohibeix, de moment, sortir al carrer per fer exercici.

L'import de les multes previstes és, si es tracta d'una infracció lleu, d'entre 100 i 600 euros; per a les sancions greus, l'import oscil·la entre 601 i 30.000 euros; i les sancions molt greus estan penalitzades a partir dels 30.001 euros.

Més de 650.000 persones han estat denunciades a tot Espanya per les forces de seguretat, durant els primers 30 dies d'estat d'alarma, per no respectar el confinament i desplaçar-se sense causa justificada.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Estat d'alarmaMariano Rajoy
Anar al contingut