La festa il·legal a Llinars del Vallès (EFE/ Alejandro García)

Interior i Salut s'assenyalen pel retard en el desallotjament de la "rave" de Llinars

RedaccióActualitzat

El desallotjament de la "rave" ha generat un nou desacord entre les conselleries d'Interior i Salut. El vicepresident, Pere Aragonès, ha reconegut, després d'una reunió del govern feta aquest matí al Palau de la Generalitat, que l'actuació dels Mossos hauria d'haver estat més ràpida. Els Mossos han començat el desallotjament aquest migdia després de gairebé 40 hores de festa.

Durant totes aquestes hores, tots dos departaments s'han assenyalat mútuament sobre per què no s'havia actuat encara. Aquest matí Salut ha demanat a Interior que no trigués ni un minut més a desallotjar la festa. Fonts del Departament d'Alba Vergés han assegurat que la consellera així l'hi va demanar a Miquel Sàmper divendres a la nit.

Sortides a la reunió de govern d'aquest dissabte al Palau de la Generalitat (CCMA)

 

Per la seva banda, el Departament d'Interior assegurava des del primer moment que actuarien amb "proporcionalitat", atenent a l'enorme nombre de persones concentrades a la "rave". Més tard, el departament de Miquel Sàmper feia saber que havia demanat a Salut un protocol sobre com procedir al desallotjament, en el sentit de si calia fer algun tipus de control Covid als participants.

El Departament de Salut responia de forma contundent: mai fins ara els havien demanat cap mena de protocol per actuar. De fet, han instat els Mossos a identificar els assistents per poder-ne fer un seguiment i que s'imposin sancions.

Tot plegat ha acabat amb un tuit del vicepresident Aragonès en què reconeix que no ha de tornar a passar una situació com aquesta en què els departaments es traspassen la responsabilitat sense actuar.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut