Madrid

Interior hauria pagat un milió i mig per l'informe fals sobre Xavier Trias

Ho ha fet públic el digital "Ahora", i l'exalcalde de Barcelona ha dit que el problema no és que s'hagi pagat per l'informe, sinó la intencionalitat política que hi ha al darrere

RedaccióActualitzat

El Ministeri de l'Interior hauria pagat fa dos anys un milió i mig d'euros a un confident a canvi de la informació falsa sobre el llavors alcalde de Barcelona, Xavier Trias. Segons aquest confident, Trias tenia 13 milions d'euros en un banc suís.

Ho ha afirmat aquest cap de setmana el diari digital "Ahora". Segons aquesta publicació, un inspector de policia hauria viatjat a Suïssa amb una maleta amb els diners en metàl·lic per pagar al confident habitual de la policia espanyola que havia ofert la informació.

Xavier Trias va negar des del primer moment tenir cap compte corrent a cap banc suís, afirmació que va corroborar pocs dies després la Unió de Bancs Suïssos (UBS), l'entitat en la qual, segons la informació que va publicar llavors el diari "El Mundo", Trias tenia els diners.

Per Trias no és una sorpresa

Aquest dilluns, en directe al programa "Els matins" de TV3, Xavier Trias ha afirmat que aquesta última informació no afegeix gran cosa, perquè el més important és el que ja se sabia:

"No sé si és veritat o no, però el problema no és si han pagat tants diners, el problema és que és veritat que han inventat una història per perjudicar-me. Això crec que és molt clar, i en les converses telefòniques [del ministre] amb el senyor de Alonso estan molt clares. Queda clar que hi ha una intencionalitat política, és un fet evident."

Trias ha dit que estudiarà la informació publicada i, en tot cas, ampliarà la querella que ja té interposada per aquest assumpte. Sobre Fernández Díaz ha dit que l'evita perquè "és una persona profundament deshonesta, que creu que tot val en política."

L'exalcalde també s'ha queixat que els partits polítics que estan impulsant queixes i accions parlamentàries per reclamar explicacions pels casos relacionats amb l'exministre Soria no estiguin reclamant també explicacions sobre el seu cas.

Suposades proves de la implicació personal de Fernández Díaz

Segons la informació publicada per "Ahora", el ministre Jorge Fernández Díaz hauria rebut els policies encarregats de fer el pagament abans del viatge a Suïssa, i també els hauria felicitat personalment a la seva tornada. Afirmen també que hi podria haver gravacions d'aquestes trobades, que tindrien els policies com a prova que havien actuat per ordres directes del ministre.

 


 


 

Anar al contingut