Mossos d'Esquadra
Mossos d'Esquadra
Madrid

Interior hauria pagat mossos amb fons reservats perquè informessin sobre el procés

El Mundo publica que el ministeri que ara dirigeix Grande-Marlaska ha desclassificat la informació per sorpresa en la causa pel suposat espionatge a Bárcenas

RedaccióActualitzat

El Ministeri de l'Interior hauria pagat amb fons reservats confidents dels Mossos d'Esquadra durant el govern de Mariano Rajoy. Segons publica el diari El Mundo, que cita "diverses fonts dels antics operatius policials", l'objectiu dels pagaments era tenir informació dels plans dels principals càrrecs dels Mossos en l'hipotètic suport al procés independentista de la Generalitat.

El rotatiu manté que els confidents van donar informació "precisa" sobre els comandaments que "col·laboraven activament amb l'independentisme" i que van identificar els que s'haurien de rellevar automàticament si el govern espanyol intervenia la policia autonòmica catalana, com va passar amb l'aplicació de l'article 155.
 

Informació sorpresa, barrejada amb l'espionatge a Bárcenas

El ministeri que dirigeix Fernando Grande-Marlaska ha remès a l'Audiència Nacional informació de pagaments sota el concepte genèric de "Mossos", autoritzats per la Direcció Adjunta Operativa (DAO) i la Secretaria d'Estat durant el govern del PP.

L'extresorer del PP Luis Bárcenas (Reuters)

Aquestes dades s'han barrejat amb documentació vinculada a l'operació Kitchen, que investiga el suposat desviament de fons públics per espiar i robar documentació a l'extresorer del PP Luis Bárcenas, espionatge darrere el qual hi hauria l'aleshores comissari Villarejo.

Segons El Mundo, els pagaments es van allargar fins al setembre del 2015, una data en què ja havia acabat l'operació Kitchen i, per tant, "no poden tenir vinculació amb aquest dispositiu". Per això es pregunta si s'han difós per error o expressament.

De Bárcenas a Fernández Díaz

Un exemple dels pagaments que cita el diari és que el document en què Interior va deixar constància que havia comprat amb fons reservats una pistola de 800 euros a l'exxofer de Bárcenas, captat per la policial, també hi ha una anotació que diu "Mossos-6.700 euros".

El Mundo sosté que també van sufragar amb diners públics -uns 40.000 euros- dispositius de "contravigilància" després de detectar que els Mossos havien intentat intervenir el telèfon de l'aleshores ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz.

 

 

ARXIVAT A:
Procés catalàMariano RajoyPolicia NacionalReferèndum 1-OFernando Grande-MarlaskaJosé Manuel VillarejoMossos d'Esquadra
Anar al contingut