Barcelona

Interior exclou el "kubotan" i les pistoles elèctriques com a armes dels Mossos

El Departament d'Interior exclou el kubotan i les pistoles elèctriques com a armes que poden utilitzar els Mossos d'Esquadra. En la primera normativa específica que ho regula, la Conselleria estableix que els agents no podran utilitzar cap estri que no els subministri el cos. Afegeix que l'equipació bàsica la formen la pistola, la defensa i les manilles, i que algunes unitats poden disposar d'altres elements com defenses elèctriques i extensibles o esprais de defensa. Pel que fa a l'ús, Interior recorda que només es pot recórrer a les armes de foc com a mesura extrema.

Actualitzat
La normativa indica que les armes de foc només s'han d'utilitzar quan hi ha risc per a la integritat física dels agents o de terceres persones i, en qualsevol cas, els mossos hauran d'informar els seus superiors sempre que desenfundin la pistola.

També s'hi explica com disparar els trets intimidatoris o l'ús de les defenses. Diu que el bastó policial es pot fer servir per guardar distàncies, reduir algú o com a autoprotecció, sempre sense colpejar en zones vitals.
Anar al contingut