Interior cessa l'oficial de la Guàrdia Civil enllaç de l'Estat Major per vacunar-se
Els ministres de Defensa, Margarita Robles; d'Interior, Fernando Grande-Marlaska, i de Transports, José Luis Ábalos (EFE/Rodrigo Jiménez)

Interior cessa un oficial de la Guàrdia Civil per vacunar-se amb alts càrrecs militars

El cessament de l'oficial d'enllaç de la Guàrdia Civil a l'Estat Major de l'exèrcit és la primera conseqüència de la polèmica vacunació d'alts càrrecs militars i civils

RedaccióActualitzat

El Ministeri de l'Interior ha destituït l'oficial d'enllaç de la Guàrdia Civil a l'Estat Major de la Defensa després de vacunar-se abans d'hora.

Ha estat la primera conseqüència efectiva de la polèmica vacunació d'alts càrrecs militars i civils, entre ells el cap operatiu de les Forces Armades, el general Miguel Ángel Villarroya, que ha presentat la dimissió unes hores després.

El departament de Fernando Grande-Marlaska addueix que l'actuació del tinent coronel de graduació Gustavo Giménez suposa una manca d'exemplaritat. Es tracta d'un càrrec de lliure designació, amb la qual cosa es pot cessar sense justificació.

L'ara cessat va rebre la primera dosi de la vacuna juntament amb els alts càrrecs de l'Estat Major de l'exèrcit, una vacunació que encara no els pertocava.

La decisió d'Interior ha posat pressió a la ministra de Defensa, Margarita Robles, que ha de prendre una decisió pel que fa a la resta de militars implicats, que defensen que van actuar d'acord amb el protocol.

Per la seva banda, Robles ha demanat un informe per saber què ha passat exactament.

El següent vídeo explica la polèmica per saltar-se el protocol de vacunació anti-Covid, que ha comportat que el general de més rang de l'exèrcit s'hagi vacunat abans que molts sanitaris.


Es dona el cas que l'Hospital Militar Gómez Ulla de Madrid ha hagut de suspendre la vacunació del seu personal sanitari, com ha passat a tot el sistema sanitari de la comunitat, per falta de vacunes.

ARXIVAT A:
Guàrdia CivilExèrcit espanyolVacunes
Anar al contingut