Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

Interins temen no convertir-se en fixos per errors en la inscripció a la convocatòria

Una seixantena de treballadors al·leguen que, per manca d'informació, dades poc clares o mal funcionament del programa informàtic, s'han equivocat a l'hora d'omplir el formulari que els permetrà optar a les 9.700 places a l'administració que ha convocat la Generalitat

La Sole Tortajada és una de les aspirants al concurs de mèrits per aconseguir plaça d'auxiliar administrativa en un centre educatiu, una feina que fa des de fa 19 anys. Però per error s'ha apuntat a la llista equivocada, i no se li ha comptabilitzat ni un any de la seva experiència laboral.

La Carmen és conserge en un institut. Després de 13 anys de feina ara també es troba que podria perdre l'opció a tenir plaça fixa per una confusió. En total són una seixantena d'afectats que s'estan mobilitzant per poder esmenar l'error.

"La gent està molt angoixada. A tothom li ha passat el mateix: o s'han equivocat de convocatòria perquè no tenien la informació, o s'han equivocat de categoria perquè no sabien quina categoria era, o s'han equivocat perquè el programa informàtic no funcionava correctament", explica Tortajada.

En aquesta primera convocatòria de concurs de mèrits s'ofereixen més de 9.700 places per a personal d'administració i tècnic de tota l'administració de la Generalitat.

Des de Funció Pública asseguren que s'estan verificant totes les dades i demanen tranquil·litat. "Que estiguin tranquils, tots els mecanismes estan previstos. Hem rebut 31.370 sol·licituds, les estem verificant totes, i la valoració que es farà del concurs de mèrits serà amb les dades reals", explica Joan Jaume Oms, secretari d'Administració i Funció Pública de la Generalitat de Catalunya.

Al setembre es publicaran les llistes provisionals i s'obrirà un nou període de reclamacions. Des d'ara fins a finals del 2024 està previst que més de 46.800 llocs de treball passin d'interins a fixos.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut