Un dels vaixells de la Guardia Civil que s'encarrega de l'operació (EFE)
Un dels vaixells de la Guàrdia Civil que s'encarrega de l'operació (EFE)

Intercepten un submarí amb 3.000 quilos de cocaïna a la costa de Vigo

És la partida més nombrosa de cocaïna interceptada a les costes de Galícia des del 2007

RedaccióActualitzat

La policia de Pontevedra ha interceptat un submarí  amb 3.000 quilograms de cocaïna a la platja d'Hio, al municipi de Cangas de Morrazo.

El submarí prové d'un país llatinoamericà, i dos dels seus tripulants ja estan arrestats. El tercer tripulant ha aconseguit fugir, segons confirmen a l'agència Efe fonts de la investigació.

Les autoritats estan intentant reflotar el submarí que s'ha quedat fos a la platja d'Hio, a Vigo. El submarí, que fa vint metres d'eslora, va arribar a la costa gallega la nit de dissabte i els investigadors encara estan intentant aclarir si la droga hauria estat transportada des de Llatinoamèrica o va ser introduïda en alta mar.

 

Segons les autoritats es necessiten diverses hores per reflotar el submarí (EFE)

 

Aquesta partida de cocaïna és la més nombrosa després que en 2007 es trobessin en la mateixa zona 4.000 quilograms d'aquesta substància sota l'"Operación Piraña".

 

Narcosubmarins: una pràctica cada cop més habitual

El submarí com a sistema de transport de droga és molt nou a Europa, tot i que és molt habitual a Amèrica. Només aquest any hi ha hagut dues operacions contra el tràfic a gran escala a l'Amèrica Llatina que incorporaven grans desplegaments de transport per portar la droga.

El càrtel de Sinaloa transportava tones de cocaïna en avions de càrrega, trens i submarins. El maig passat, el narcotraficant mexicà Vicente Zambada va ser sentenciat a 15 anys de presó per ser el coordinador logístic del càrtel als Estats Units.

I al junt, les autoritats equatorianes van detenir 26 persones en un operatiu contra el narcotràfic internacional via marítima. La xarxa desmantellada pretenia enviar droga a Mèxic amb avionetes, submarins o llanxes.

A Galícia, hi ha un cas similar, però cal remuntar-se al 2006. L'agost d'aquell any, un submarí de fabricació pròpia va aparèixer a la ria de Vigo carregat de combustible i amb el motor engegat. Van detenir sis persones que van acabar condemnats a dos anys de presó per temptativa d'introduir cocaïna.

ARXIVAT A:
GalíciaNarcotràfic
Anar al contingut