Intercepten a Mèxic dos tràilers amb 600 migrants amuntegats que volien arribar als EUA
Les autoritats mexicanes retenint els tràilers on es trobaven els 600 migrants (AFP))
Mèxic

Intercepten a Mèxic dos tràilers amb 600 migrants amuntegats que volien arribar als EUA

Als camions hi havia majoritàriament homes, però també dones embarassades i menors no acompanyats que tenien com a objectiu passar la frontera

Amuntegats uns damunt els altres en condicions inhumanes i antihigièniques en "caixes tancades". Eren les condicions en les quals es trobaven els 600 migrants rescatats a Veracruz que anaven en dos tràilers, segons ha informat l'INM (Institut Nacional de Migracions de Mèxic).

Es tracta de 145 dones i 455 homes provinents majoritàriament de països centreamericans com Guatemala, Hondures i Nicaragua. Altres persones venien dels continents asiàtics (37 de Bangladesh i 1 de l'Índia) i africà (6 de Ghana i 1 de Camerun). Entre els migrants hi havia dones embarassades i menors no acompanyats.


Condicions inhumanes

La situació en la qual viatjaven els migrants ha preocupat la Comissió de Drets Humans i el seu representant local, Tonatiuh Hernández. Afirma que mai havia vist tants migrants amuntegats en un sol lloc, i en aquestes condicions.

La policia els ha identificat i en les pròximes setmanes s'avaluarà la seva situació per si se'ls retorna o poden optar a quedar-se a Mèxic a través d'un procés de regularització.

Aglomeracions al centre de migració de Veracruz (AFP)

Corredor centreamericà

L'arribada de Joe Biden el gener d'aquest any a la presidència dels Estats Units ha fet augmentar el nombre de migrants que intenten arribar-hi a través de Mèxic. La promesa d'un tracte més humà de Donald Trump ha propiciat el gran flux.

Més de 190.000 migrants han estat comptabilitzats per les autoritats mexicanes entre el gener i el setembre, tres vegades més que el 2020. D'aquestes, s'han expulsat més de 74.000 persones.

Per la seva banda, els Estats Units han registrat l'entrada il·legal d'1,7 milions de persones procedents de Mèxic al seu territori entre l'octubre del 2020 i el setembre passat. Les xifres suposen un rècord migratori al país.

ARXIVAT A:
MèxicMigracions
Anar al contingut