Almeria

Interceptats 106 immigrants en dues "pateres" a Almeria i Motril

El drama de la immigració s'ha reproduït un cop més, dues noves "pateres" han estat interceptades davant les costes d'Andalusia. Efectius de Salvament Marítim han rescatat 72 persones d'origen magrebí, entre elles cinc dones i cinc menors, en una embarcació que viatjava a la deriva prop d'Almeria. Una altra embarcació amb 31 adults indocumentats i almenys tres menors ha estat interceptada al sud de Motril. Tots els immigrants han estat traslladats als ports d'Almeria i Motril i es troben en bon estat de salut, malgrat la set, la desnutrició i el cansament.

Actualitzat

Una trucada telefònica al 112 ha salvat la vida a 72 persones que anaven en una "patera". Els mateixos immigrants han donat la veu d'alarma en trobar-se a la deriva i envoltats de vaixells, temien una possible col·lisió i reservaven el poc combustible que els quedava per maniobrar en cas d'envestida. Salvament Marítim ha intentat fixar el punt en què navegava l'embarcació a partir de les antenes que havien rebut la trucada. Aquesta opció no ha donat resultats i ha hagut de ser una nova trucada dels immigrants el que ha permès localitzar-los després de sis hores. Els immigrants han estat traslladats al port d'Almeria, on la Creu Roja els ha donat els primers auxilis.

La jornada però, no ha conclòs de matinada i just al migdia ha aparegut una altra embarcació amb 34 immigrants indocumentats, almenys tres de menors, a unes quinze milles al sud de Motril. Segons els testimonis, la "patera" portava 48 hores al mar quan va ser interceptada i tenia el motor aturat per una avaria. Els immigrants han estat traslladats a Motril, on han rebut ajuda, i un d'ells, diabètic, ha hagut de ser atès per metges especialitzats i ja es troba fora de perill. Després han estat traslladats al centre d'acollida d'immigrants, on està previst que es quedin fins que siguin repatriats.

Anar al contingut