Intenten dormir una nit al carrer per reclamar solucions per als sensellar

Una trentena de persones han intentat dormir a la intempèrie a Barcelona, però el vent i el fred els ha fet resguardar-se sota una carpa

RedaccióActualitzat

Com és viure al carrer? Una trentena de persones han intentat dormir una nit a la intempèrie, a Barcelona, per denunciar la falta de solucions polítiques als problemes dels sensellar.

La idea era dormir a la intempèrie. Però el vent i el fred els ha fet resguardar-se sota una carpa. Són un grup de persones que tenen casa amb comoditats que no han resistit les inclemències de dormir sense sostre ni una nit.

 

 

Participaven en una campanya de la Fundació Arrels per denunciar la falta de solucions per a les persones sense llar. A Barcelona, s'han organitzat diverses activitats per recaptar fons, i, al final de la jornada, una trentena de persones havien de dormir al carrer. La intenció d'Arrels era dormir al ras, no per efectisme, sinó amb la intenció d'incomodar una ciutat pel problema de les persones sense llar, tal com explica Ferran Busquets, director de la Fundació Arrels:

"No volem que les persones sàpiguen què és dormir al carrer perquè no ho sabran mai. Qualsevol persona que dormi una nit al ras, si sap que es pot aixecar i pot anar a casa seva, això està a anys llum del que significa dormir al carrer."

El lema d'Arrels a la xarxa és #ningúdormintalcarrer. L'objectiu de la jornada d'aquest dissabte era precisament dormir a la intempèrie "per fer possible que ningú dormi al carrer". I és que cada dia dormen i viuen al carrer 1.200 persones, i ja són més del doble que fa deu anys.

 

La campanya va començar ahir a la tarda amb una marató d'activitats, també volgudament a la intempèrie, per aconseguir aportacions que permetin allotjar 200 persones. Però a tot estirar, aquesta ajuda no donarà per més d'un mes.  

Arrels reclama polítiques que "posin el dret a l'habitatge com una prioritat" i a llarg termini per acabar amb el problema.

Mentre no arriben les solucions, la fundació continua treballant per ajudar totes les persones que viuen al carrer. Una de les tasques és la visibilització de la gent que viu sense llar i explicar què pots fer si veus algú vivint al carrer:

ARXIVAT A:
Pobresa
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut