Intenten desallotjar la Casa Buenos Aires i l'Ajuntament demana que s'aturi

Veïns i l'Ajuntament de Barcelona aturen el desallotjament de la Casa Buenos Aires

Diversos veïns s'han concentrat al voltant de l'edifici i el desallotjament s'ha acabat aturant

AgènciesActualitzat

Un fort dispositiu dels Mossos d'Esquadra intenta desallotjar aquesta matinada la Casa Buenos Aires de Barcelona, una acció que ha estat criticada pel regidor Marc Serra, que ha demanat al Departament d'Interior que paralitzi l'acció, en tractar-se d'un "projecte comunitari de gran valor social per a Vallvidrera i la ciutat".

El moviment d'ocupacions ha denunciat el desallotjament al seu compte de Twitter i ha demanat suport dels veïns de barri de Vallvidrera i dels simpatitzants. Davant la resistència de diverses desenes de persones a l'interior de l'edifici i una concentració de més de dues-centes a l'exterior, els agents haurien aturat temporalment la intervenció.

També a través del seu compte de Twitter, el regidor de Drets de Ciutadania i Participació, Marc Serra, ha criticat l'intent de desallotjament, que ha considerat "absurd, perquè l'edifici serà expropiat per l'Ajuntament de Barcelona i la propietat no hi té cap projecte" preparat.

Casa Buenos Aires
Casa Buenos Aires

Per a Marc Serra, es tracta d'"un desallotjament cruel que posa en risc la funció social del projecte actual", motiu pel qual ha exigit al Departament d'Interior que l'aturi.

"No té cap sentit enviar antiavalots de matinada a assaltar un projecte comunitari de gran valor social", hi ha afegit l'edil, que ha recordat que "cal actuar amb proporcionalitat i esgotar qualsevol alternativa per preservar la Casa Buenos Aires".


Al seu perfil de Twitter, els ocupants de l'edifici asseguren que han "recuperat aquest històric edifici modernista per mantenir-lo com a patrimoni comunitari" perquè "l'Església el volia enderrocar per fer-hi un hotel".

En un altre missatge dirigit als Mossos d'Esquadra, els ocupes afirmen: "Vam dir que no marxaríem i us heu trobat un barri organitzat. Fora la Brimo dels nostres barris!"

Finalment, segons ha anunciat Serra, el desallotjament s'ha aturat uns dies, una eventualitat que el regidor creu que és una oportunitat per negociar amb la propietat.

ARXIVAT A:
Habitatge
Anar al contingut