Intenten aturar cinc desnonaments al Raval amb accions coordinades

Aturen un desnonament a la Rambla, però se n'executa un al Poble-sec d'un immoble propietat del fons d'inversió Cerberus

RedaccióActualitzat

Dijous de matinada, en plena commemoració de l'1-O, desenes de persones es concentraven a les portes del número 75 de la Rambla de Barcelona. Ho feien sota el lema "pel dret a decidir quedar-nos a casa nostra" i a l'aixopluc d'un fins ara desconegut Comitè de Defensa de la Rambla, en una clara referència al moviment sobiranista.

A dos quarts de vuit del matí, diverses dotacions de les Àrees Regionals de Recursos Operatius (ARRO) dels Mossos d'Esquadra eren rebudes amb el llançament de confeti des del balcó de l'edifici per part d'un grup d'activistes.

Mentrestant, a la porta, un altre grup es preparava per resistir en actitud pacífica i amb els braços entrecreuats.

Un grup de persones proven d'evitar el desnonament d'una veïna de la Rambla de Barcelona
Un grup de persones proven d'evitar el desnonament d'una veïna de la Rambla de Barcelona

Els agents dels Mossos desplegats per efectuar el desnonament han acordonat el perímetre del carrer, de manera que diversos grups de persones solidàries s'han concentrat al voltant de la cinta policial.

S'han viscut alguns moments de tensió quan els antiavalots han fet fora els activistes que es concentraven a la porta.


Finalment, el desnonament s'ha aturat. La propietat ha arribat a un acord amb l'Ajuntament de Barcelona per ajudar la inquilina a pagar el lloguer fins que se li assigni un habitatge de la Mesa d'Emergència.

El d'aquest dijous ha estat un matí intens pel que fa a desnonaments. A més de la Rambla, els col·lectius Raval Rebel, el Sindicat d'Habitatge del Raval i Resistim al Gòtic han cridat a concentrar-se, simultàniament, a les portes de cinc edificis per provar d'evitar que es desallotgés alguns dels seus veïns.

Un d'aquests immobles i un altre del Poble-sec, on sí que s'ha executat el desnonament, són propietat de la immobiliària del BBVA Divarian, propietat en un 80% del fons d'inversió Cerberus.

El moviment pels drets habitacionals, articulat al voltant del Primer Congrés d'Habitatge de Catalunya, va engegar dilluns una campanya contra Cerberus.

ARXIVAT A:
Habitatge
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut