Intel·ligència artificial per enxampar conductors amb el mòbil al volant

De moment, dues càmeres controlen els conductors de forma experimental

Anna Rius SagreraActualitzat

Evitar l'ús del mòbil al volant. Aquest és l'objectiu del nou sistema d'intel·ligència artificial desenvolupat pel Servei Català de Trànsit.

Les distraccions són la principal causa d'accidentalitat (23,5% dels accidents) i l'ús del mòbil n'és la més habitual. Fins ara, per evitar l'ús de dispositius només hi havia els ulls dels agents de trànsit, però abans de l'estiu tindran un gran aliat amb la intel·ligència artificial.

El Servei Català de Trànsit (STC) fa mesos que fa una prova pilot amb dues càmeres que fotografien indiscriminadament els vehicles que hi passen i un sistema d'intel·ligència artificial s'encarrega de filtrar les imatges que podrien constituir una infracció.

Una de les càmeres que ha instal·lat el Servei Català de Trànsit
Una de les càmeres que ha instal·lat el Servei Català de Trànsit (CCMA)

El sistema té un patró per fer aquesta selecció, però després un tècnic de l'SCT serà qui determinarà si es tracta d'una conducta sancionable o no. Aquesta verificació vol garantir els drets dels conductors, però també alimentar el sistema que a mesura que introdueix i/o elimina imatges seleccionades es va fent més precís.

L'SCT creu que el sistema ha passat amb nota la fase experimental, després de comprovar ha encertat en la detecció en un 50% dels casos. Quan comenci a funcionar –abans de l'estiu- ja haurà millorat aquesta estadística i servirà també per detectar altres infraccions al volant com no portar el cinturó de seguretat.

ARXIVAT A:
Trànsit
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut