Els insults no "menyscaben la integritat moral" de la víctima, segons la sentència (Pixabay)
Els insults no "menyscaben la integritat moral" de la víctima, segons la sentència (Pixabay)
Llanes

Insultar repetidament una companya no és "bullying", segons un jutge de menors

Dir "fastigosa", "calba" o "sidosa" a una companya no es pot considerar "bullying" o assetjament escolar, segons una sentència del jutjat de menors d'Oviedo

RedaccióActualitzat

Una sentència del jutjat de menors d'Oviedo exculpa tres noies de 15 i 16 anys de fer "bullying" a una companya d'escola perquè considera que insultar-la amb paraules com "fastigosa", "calba" o "sidosa" no menyscaba la integritat moral de l'adolescent.

Els fets van passar durant l'últim trimestre del 2017 a l'institut de Llanes. Tres alumnes d'aquest centre es van dedicar a insultar una companya tant a l'escola com al carrer. Cada cop que es trobaven, la maltractaven verbalment, li cridaven i la insultaven davant altres companys. La situació va provocar greus danys psicològics a la menor, que va necessitar tractament mèdic.

La sentència recull i considera provat que les tres acusades insultaven amb aquestes paraules de forma reiterada la seva companya. Però arriba a la conclusió que aquests insults "no menyscaben la integritat moral" de la víctima. Per aquest motiu les tres menors han quedat absoltes de les acusacions d'assetjament, segons recull el diari asturià La Nueva España.

L'advocada de la víctima, Belén González, ha presentat un recurs a la sentència del jutjat de menors davant l'Audiència Provincial. Està previst que aquest mes d'abril l'Audiència estudiï aquest cas.

La Fiscalia de Menors també va mostrar la seva disconformitat amb la decisió del jutge de menors, però va decidir no recórrer l'absolució de les tres acusades.

ARXIVAT A:
Assetjament escolarJudicial
Anar al contingut