Barcelona

Insultar el cap no és motiu d'acomiadament

Dir "fill de puta" al teu cap no és motiu d'acomiadament. Així ho ha determinat una sentència de la sala social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que ha revocat una sentència del jutjat número 3 de Girona que considerava que l'acomiadament era procedent. La resolució del TSJC ha acordat la readmissió del treballador amb una indemnització de 6.483 euros.

Actualitzat
Els fets van tenir lloc el 14 de gener del 2008, quan l'empleat i el gerent de l'empresa van discutir amb vehemència per unes diferències en l'abonament d'unes dietes que reclamava el treballador. La sentència assenyala que l'empresa va assumir el pagament de les dietes reclamades en un acte de conciliació, la qual cosa reconeixeria que el treballador tenia raó.

Queda certificat a la sentència que el treballador va sortir de males maneres del despatx del gerent, manifestant en veu alta: "Aquest home està boig". Manifestació que va ratificar durant el judici la secretària, que estava fora i va testificar contra ell. El dia següent, la discussió es va repetir, i en aquesta ocasió, l'acusat va arribar a insultar el gerent cridant-li "fill de puta".

Els jutges del TSJC indiquen que la "degradació social del llenguatge ha provocat que les expressions utilitzades per l'ara recurrent siguin d'ús corrent en determinats ambients, especialment en el marc de discussions". Per aquesta raó, la sanció d'acomiadament seria desproporcionada.
Anar al contingut