El Suprem rebutja la llibertat provisional dels presos fins a la sentència del judici
Els acusats independentistes l'últim dia del judici del procés
Madrid

Institucions Penitenciàries pregunta al Suprem si pot tornar els presos a Catalunya

Fonts del govern espanyol diuen que el trasllat podria ser entre aquesta setmana i la que ve

RedaccióActualitzat

La Secretaria General d'Institucions Penitenciàries del govern espanyol ha preguntat aquest dimarts al Tribunal Suprem si pot enviar els nou presos independentistes a presons catalanes.

L'hi ha preguntat per escrit per donar curs a les demandes que tots aquests presos han fet a la Secretaria General de tornar a Catalunya un cop s'ha acabat el judici del procés.

Segons fonts d'aquesta secretaria, si el Suprem no hi posa traves, el trasllat es podria fer entre aquesta setmana i la que ve.

Les peticions les han fet a les presons on estan tancats des de fa 4 mesos Oriol Junqueras, Raül Romeva, Joaquim Forn, Jordi Turull, Josep Rull, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

Per la seva banda, Carme Forcadell i Dolors Bassa han fet la petició a Alcalá-Meco, on també són des que va començar el judici.
 

També han demanat que els alliberin

El Suprem encara ha de resoldre els escrits de les defenses que demanen la llibertat dels processats després d'haver-se acabat el judici, una opció que la Fiscalia rebutja.

Els líders independentistes en presó preventiva van ser traslladats l'1 de febrer passat a Madrid amb motiu de l'obertura del judici del procés. Tots ells havien passat abans al voltant de set mesos en presons catalanes.
 

 

ARXIVAT A:
Judici procés
Anar al contingut