Barcelona

Institucions, partits i associacions fan les ofrenes davant el monument a Rafael Casanova

També es fan actes similars en motiu de la Diada a Girona, Tarragona, Lleida i altres poblacions catalanes

RedaccióActualitzat

Catalunya viu aquest divendres una Diada molt participativa. Per aquesta tarda, les entitats sobiranistes han tornat a convocar una mobilització massiva, la quarta consecutiva. I això en un Onze de Setembre especial, que coincideix amb l'arrencada de la campanya electoral per al 27-S.

Com és tradicional, al llarg de tot el matí s'han fet ofrenes florals al monument que recorda Rafael Casanova, conseller en cap de Barcelona durant el setge de les tropes borbòniques. El govern en ple, amb Artur Mas al capdavant, ha encetat les ofrenes. Mas i la vicepresidenta, Neus Munté, han situat el ram de flors davant el monument i tot seguit han escoltat l'himne nacional de Catalunya, "Els segadors".

Després de l'executiu han arribat al monument els representants del Parlament, amb la presidenta, Núria de Gispert, i de l'Ajuntament de Barcelona, amb l'alcaldessa, Ada Colau. A continuació, sota la pluja, ho han fet les formacions polítiques i diferents associacions. La formació més matinera ha estat Catalunya Sí que es Pot, amb la presència del seu cap de llista, Lluís Rabell. També hi han passat, entre d'altres dirigents polítics, el cap de llista de Junts pel Sí, Raül Romeva; el candidat del PSC a la presidència de la Generalitat, Miquel Iceta; el candidat d'Unió, Ramon Espadaler, el coordinador general de CDC, Josep Rull i la secretària general d'ERC, Marta Rovira. No han faltat a la citat representants de diferents entitats i associacions com el president de l'Associació Catalana de Municipis (ACM), Miquel Buch o el president d'Òmnium Cultural, Quim Torra, i els líders sindicals, Joan Carles Gallego, de CCOO, i Josep Maria Álvarez, de la UGT.

Una nombrosa representació del Futbol Club Barcelona ha desfilat pel monument de Rafael Casanova, encapçalada pel seu president, Josep Maria Bartomeu, i amb la presència dels jugadors Andrés Iniesta i Sergi Roberto. El president del Reial Club Esportiu Espanyol, Joan Collet, acompanyat dels jugadors Javi López i Víctor Sánchez, han fet l'ofrena floral davant l'estàtua del que va ser conseller en cap de Barcelona. 

A Sant Boi de Llobregat, representants d'institucions, partits polítics, sindicats i d'un centenar d'entitats també han participat en l'ofrena floral davant la tomba de Rafael Casanova, situada dins l'església de Sant Baldiri del municipi.

També s'han fet actes similars en motiu de la Diada a Girona, Tarragona, Lleida i altres poblacions catalanes. A les comarques gironines, el tret de sortida de la Diada el dóna l'ofrena floral que cada any es fa al cementiri de Sant Feliu de Guíxols, on descansen les despulles de l'expresident de la Generalitat a l'exili Josep Irla. Enguany es compleixen 75 anys que va ser nomenat president, després de l'afusellament de Lluís Companys.

VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut