L'Hospitalet de Llobregat

Instal·lada la tuneladora de la línia 9 del metro que farà el tram l'Hospitalet-Barcelona

La cinquena tuneladora de les obres de la línia 9 del metro ja està instal·lada al barri del Gornal de l'Hospitalet de Llobregat. A mitjans d'aquest mes hi començarà a perforar el túnel que comunicarà aquesta ciutat amb Barcelona. La màquina recorrerà un tram de 7,2 quilòmetres de llargada que passarà pels barris de la Torrassa i Collblanc, de l'Hospitalet, i les Corts i Sarrià, de Barcelona, fins a arribar a la parada del carrer de Mandri. Al llarg dels 7,2 quilòmetres hi haurà deu estacions, set de les quals estaran situades a l'Hospitalet. El secretari de Mobilitat, Manel Nadal, i l'alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín, n'han visitat la zona d'obres aquest dimecres.

Actualitzat
Les obres de la línia 9 tenen mobilitzades cinc tuneladores. Una ja està a punt d'arribar en un dels extrems, a la terminal nova de l'aeroport del Prat, la T-1. L'altra arribarà aviat al Prat de Llobregat. La tercera treballa a la Zona Franca en direcció al Gornal i ja ha superat la futura estació del carrer Motors. A l'altra punta de Barcelona, a Sagrera-Meridiana, hi ha una altra tuneladora que de moment està aturada per manteniment. L'última és la que han ensenyat als mitjans, situada al Gornal.

De moment hi han baixat la roda de tall i el frontal. A mesura que es vagi obrint el túnel i alliberi espai s'hi afegirà la resta de maquinària, que fa 125 metres. La zona on hi ha la tuneladora connectarà el tram central de línia 9 amb els ramals de l'aeroport i la Zona Franca.
Anar al contingut