Instagram publica una guia per a pares amb fills adolescents

RedaccióActualitzat

Més d'un pare està preocupat sobre l'ús que fan els seus fills de les xarxes socials. Instagram acaba d'editar unes pautes perquè els pares puguin entendre millor com funciona l'aplicació, i així poder acompanyar els seus fills perquè en facin un ús sa i segur.

Com administrar la privacitat, les interaccions o el temps de connexió són els eixos claus de la guia: "Com parlar amb adolescents sobre Instagram: Guia per a pares".

La guia pretén ajudar els pares a entendre els termes bàsics d'aquesta xarxa social com què són els Stories, com bloquejar un usuari, les normes comunitàries, com filtrar les interaccions amb altres usuaris o com gestionar la privacitat.

Però també ajuda els pares a enfocar la conversa amb els seus fills adolescents amb 10 preguntes que han d'ajudar a entendre si estan fent un ús positiu de la xarxa.

" Què t'agrada d'Instagram, com t'afecten els comentaris que fan de les teves publicacions, coneixes els teus seguidors o què opines de la quantitat de temps que passes a internet... Són algunes de les qüestions que planteja Ana Homayoun, experta en xarxes socials, psicòloga i autora de "Social Media Wellness"."

 

 

Al programa "Popap" de Catalunya Ràdio han valorat la guia amb Albert Anguera, instagramer, mànager d'IgersCatalonia, i Juanjo Fernández, assessor pedagògic.

L'instagramer Albert Anguera és també pare de dos fills nadius digitals de 8 i 10 anys. Explica que Instagram és una xarxa amb un to positiu i no para de créixer.

"Instagram és una app que ja fa 8 anys que és aquí, que en termes de temps digital és molt de temps i no para de créixer. Té un to molt positiu, és difícil, tot i que no és impossible, trobar-hi comentaris negatius, que en altres llocs és habitual."

Anguera considera que el que atrapa els joves d'aquesta xarxa és que ha adaptat el que ha funcionat d'altres aplicacions. Com Instagram Direct, que és com un Whatsapp a dins del mateix Instagram:

"Els joves potser l'utilitzen més per les múltiples opcions que té, sobretot la missatgeria instantània."

La guia és necessària, però el més important és aplicar el sentit comú:

"Sempre penso que aquesta guia no deixa de ser una cosa necessària i que està molt bé que hi sigui, però el més important és aplicar el sentit comú. A les xarxes, en general, i a Instagram, en particular, coses que a la vida presencial no faríem doncs tampoc fer-les allà. És important inculcar-los una sèrie de precaucions més que confiar en les censures, tècniques, entre cometes, que ens ofereix l'aplicació".

Anguera, com a expert instagramer, recomana configurar el perfil com a privat, com a mínim, fins que sàpiga com funciona.

"Al crear el compte, el perfil sempre és públic, tothom et pot seguir i veure el que publiques. Si el vols tenir privat, sobretot si ets adolescent i jove, al principi és recomanable, com a mínim, fins que no se sàpiga fer funcionar bé i se sàpiga moure bé per l'aplicació, has d'anar al teu perfil i a la configuració i buscar habilitar perfil en privat."

 

Instagram no té control parental. Amb la configuració del compte privat, els joves hauran d'autoritzar qui els pot escriure.

"Qualsevol persona pot escriure als nostres fills, però si tenen un compte privat el nostre fill haurà d'autoritzar-ho. Pot previsualitzar el missatge i decidir si ho autoritzen o declinen. Des del mateix Instagram no hi ha un control parental que puguis filtrar el tipus de continguts. En els comentaris, pots incloure-hi unes paraules clau que no vols que surtin als teus comentaris."

7 de cada 10 menors utilitza Instagram cada dia

Juanjo Fernández, assessor pedagògic, explica que entre els pares i mares té més bona premsa que Snap Chat, per exemple.

A Instagram, s'hi pot ser a partir dels 13 anys. Pel que fa a les edats, Fernández, també aposta pel sentit comú:

"El tema de les recomanacions d'edat hi ha de ser, però és una qüestió de sentit comú. A mi el que em fa por de les edats és aquesta inestabilitat. Del que es tracta és del sentit comú i que visquin el moment "m'agrada" en família."

Per Fernández, el problema és que tot quedi en un tema d'aparença i a la superfície:

"Cal apel·lar a la capacitat de reflexió del menor i això és una feina dels pares i dels educadors."

ARXIVAT A:
TecnologiaMenors
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut