Instagram estudia amagar la xifra de "likes" per reduir la pressió social

Els experts coincideixen que l'ús desmesurat de les aplicacions pot generar addiccions, depressions i, en el pitjor dels casos, fins i tot el suïcidi

RedaccióActualitzat

Instagram es planteja ocultar el nombre total de likes que reben les publicacions. La intenció és donar més importància al contingut que a la popularitat dels usuaris per reduir, diuen, la pressió social que això comporta.

Els experts coincideixen que l'ús desmesurat de les aplicacions pot generar addiccions, depressions i, en el pitjor dels casos, fins i tot pot induir al suïcidi.

Marc Masip és psicòleg i el director de l'Institut Psicològic Desconect@, un programa psicoeducatiu que té com a objectiu que els joves aprenguin a fer un ús adequat del telèfon mòbil, les xarxes socials i els videojocs.

Masip explica que un dels motius per voler tenir molts likes és sentir-se acceptat o més admirat:

"Els adolescents, actualment, depenen moltíssim dels 'likes' de les fotos de les seves xarxes socials. Uns 'likes' que els fan ser més populars, més acceptats, més pertanyents a un grup, més admirats..."

Però tot canvia quan, en canvi, no s'aconsegueixen els "m'agrada" que es desitjava:

"Quan tinc els 'likes' desitjats o més tot és fantàstic i em sento bé. Em genera adopamina, estic feliç... Però quan no tinc els 'likes' que desitjava o que esperava, ens trobem en un alt nivell de frustració."

 

Des de començaments de maig, s'està fent una prova al Canadà per valorar-ne l'acceptació. Els usuaris d'aquest país veuen la mateixa interfície de l'aplicació, però, enlloc de mostrar la xifra de likes acumulats, veu el nom d'un dels usuaris i el text "i d'altres".

 

 

Només l'usuari autor de la imatge pot accedir, de manera privada, als noms i a la quantitat de persones que li han donat al cor del like.

 

 

Si els resultats són bons, la plataforma podria optar per aplicar-ho definitivament a la resta del món, i la mesura d'ocultar els likes també afectaria els usuaris catalans.

ARXIVAT A:
Instagram
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut