L'escola Viaró Global School diu que tenen un model d'educació diferenciada, que funciona bé i les famílies hi confien (Viaró)
L'escola Viaró Global School diu que tenen un model d'educació diferenciada, que funciona bé i les famílies hi confien (Viaró)

Inspecció de Treball demana sancionar l'escola Viaró per discriminació de sexe

Treball demana una multa de 50.000 € per vulnerar la llei d'igualtat a l'accés de treball en el cas de les dones

RedaccióActualitzat

Inspecció de Treball demana sancionar amb dues multes de 25.001 € l'escola Viaró de Sant Cugat del Vallès. Considera provat que l'escola vulnera la llei d'igualtat a l'accés al treball quan veta la contractació de dones.

La direcció general d'Inspecció de Treball serà qui haurà de prendre la decisió final sobre el recurs presentat contra el centre.

A l'escola de l'Opus Dei, les dones només poden treballar a cicle infantil i a tasques administratives i de neteja. Tampoc cap dona pot accedir a promocions per a càrrecs directius.

Ho ha revelat el sindicat CGT, que va denunciar el centre després de constatar que en els cicles a partir de Primària només contracten homes.

El sindicat reclama ara que el Departament d'Ensenyament deixi de ser còmplice d'aquestes polítiques i els retiri el concert econòmic pel qual cada any reben dos milions i mig d'euros:

"El nostre pas i l'objectiu és que se li tregui el concert per aquesta infracció. És com la persona que té un Mercedes i va a 200km/h i paga la multa i ja està. Una altra cosa és que se li tregui el carnet perquè la infracció és molt greu".

L'escola, que defensa aquesta política de contractació, ha presentat al·legacions a Treball. Fonts de Viaró Global School han dit a TV3 que no discriminen les dones i aquest model d'educació els funciona bé:

"Han presentat al·legacions defensant que no discriminen les dones, que hi ha professores a l'etapa infantil i que, si no n'hi ha més endavant, és perquè el model d'educació diferenciada que ofereixen els funciona bé i les famílies hi confien. Es basa en una atenció personalitzada als alumnes i es crea molt bona sintonia entre els nois i els professors".

 

Anar al contingut