Madrid

Insòlita manifestació d'empresaris i autònoms al Congrés per exigir mesures contra la crisi

Més d'un miler de representants de les principals patronals de les petites i mitjanes empreses i de les associacions d'autònoms s'han concentrat a Madrid, al costat del Congrés dels Diputats. Ha estat un acte de protesta per exigir al govern espanyol mesures urgents per corregir els efectes de la crisi financera que pateixen aquests col·lectius. La mobilització s'ha fet amb molts crits reivindicatius. Dels participants a la protesta, la meitat són empresaris i autònoms catalans. Els promotors d'aquesta iniciativa han lliurat una declaració als grups parlamentaris del Congrés amb les seves propostes per superar la falta de crèdit i reduir una fiscalitat que consideren asfixiant.

Actualitzat
Insòlita manifestació la que ha tingut lloc davant del Congrés dels Diputats. Insòlita i inèdita perquè no s'acostuma a veure empresaris concentrant-se per protestar. Normalment són els treballadors qui ho fan. Però l'actual context de crisi econòmica, que ha forçat moltes empreses a tancar o a acomiadar part del seu personal, ha portat representants de petites i mitjanes empreses i autònoms a protestar.

Més d'un miler de persones provinents de tot l'estat s'han concentrat davant el Congrés dels Diputats, a Madrid. Entre aquestes, gairebé la meitat són empresaris catalans, integrats a la Pimec, la patronal de la petita i mitjana empresa de Catalunya. A primera hora del matí han agafat el tren d'alta velocitat en direcció a Madrid.

En aquesta concentració sense precedents, volen exposar que han de suportar una fiscalitat asfixiant, en un moment de menor activitat. També afirmen que les mesures impulsades pel govern de Zapatero per facilitar l'accés al crèdit no resulten efectives. Els autònoms, a més, denuncien que quan han de tancar la seva empresa, no tenen -de moment- dret a l'atur.

Durant la manifestació s'han sentit molts crits que demanaven la dimissió de José Luis Rodríguez Zapatero per la mala gestió que, al seu parer, està fent de la crisi. Una situació que els empresaris denuncien com a insostenible. Pimec no descarta noves accions si el govern espanyol no mou fitxa.
Anar al contingut