Barcelona

Iniciativa es desmarca de la LEC i vota contra alguns punts

Iniciativa, el tercer soci del tripartit, s'ha desmarcat de la LEC i ha votat contra alguns punts de la llei. La formació ecosocialista creu que la llei consolida les diferències entre escola pública i concertada, i tampoc està d'acord que es puguin subvencionar centres que segreguen nens i nenes. Entre els principals punts de la LEC hi ha que el govern català tindrà l'última paraula en el currículum i l'horari de les llengües, cosa que bloquejarà la tercera hora de castellà. També dota els centres de més autonomia i compromet una despesa mínima del 6% del PIB.

Actualitzat
La primera llei de la història de Catalunya sobre educació no ha comptat amb els vots de tot el tripartit. Iniciativa s'ha desmarcat finalment de la LEC, que regula totes les etapes i formes de l'escolarització fins a les portes de l'ensenyament superior.

El tercer soci del govern, ICV-EUiA, s'ha abstingut en la votació del preàmbul i ha votat en contra dels títols IV i XII, referents al servei educatiu i a les obligacions de les concertades. També rebutja alguns articles d'altres títols i dues disposicions addicionals.

D'aquesta manera, els ecosocioalistes quedaran a l'hora de les votacions enmig del sí del PSC, CiU i ERC, i del no absolut del PP i C's, que s'oposen a tots els capítols de la llei.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut