Laia Ortiz, vicepresidenta i portaveu d'ICV.
Laia Ortiz anuncia que Iniciativa vol que comparegui Mas al Parlament per explicar la seva reunió amb Rajoy. (Foto: ACN)
Barcelona

Iniciativa demana que Mas comparegui al Parlament per explicar la reunió "clandestina" amb Rajoy

Iniciativa per Catalunya Verds demana la compareixença d'Artur Mas al Parlament perquè informi de la reunió secreta d'aquesta setmana amb Mariano Rajoy a La Moncloa. La portaveu d'ICV, Laia Ortiz, ha dit que la trobada s'ha fet en un format "clandestí" i ha assenyalat que no contribueix a avançar cap a la consulta sobiranista.

RedaccióActualitzat
ICV vol que el president de la Generalitat, Artur Mas, doni explicacions al Parlament sobre els resultats i les conseqüències de la seva trobada amb el president espanyol, Mariano Rajoy. La vicepresidenta i portaveu d'Iniciativa, Laia Ortiz, assegura que les reunions secretes entre els dos presidents no ajuden gens a avançar cap a la consulta. En una conferència de premsa, Ortiz ha anunciat que la seva formació presentarà formalment la petició de compareixença de Mas al Parlament després de les vacances de Setmana Santa.

La diputada d'Iniciativa creu que la reunió no va servir per avançar ni la consulta d'autodeterminació, ni sobre els problemes econòmics que té Catalunya: "Tenim la sensació d'estar en una política virtual, de declaracions que no es concreten en res". Segons la portaveu d'ICV, aquest format "amb caire de clandestinitat" demostra l'"aïllament de Mas", que "sembla voler amagar-se d'ERC per les discrepàncies que té amb el seu soci parlamentari".

Laia Ortiz també ha lamentat que el conseller de la Presidència i portaveu del govern, Francesc Homs, no informés de la reunió quan se li va preguntar sobre aquesta qüestió dimarts passat en la roda de premsa de l'executiu català. "O menteix o és que no sap què fa el president de la Generalitat. La credibilitat del portaveu del govern ha quedat tocada", ha afirmat Ortiz.
Anar al contingut