Tortosa

Iniciativa de les Terres de l'Ebre demana la dimissió de Baltasar

Iniciativa de les Terres de l'Ebre ha demanat la dimissió del conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, i amenaça de dimitir en bloc si tira endavant el minitransvasament de l'Ebre. L'anunci dels ecosocialistes l'han fet poc abans que el Parlament de Catalunya sotmetés a votació la reprovació del conseller, també d'Iniciativa, Francesc Baltasar, que s'ha rebutjat amb els vots del tripartit. D'altra banda, els regants del Delta han negat que hi hagi hagut reunions amb les administracions públiques per la possibilitat de vendre aigua a Barcelona.

Actualitzat

Els ànims a les Terres de l'Ebre es tornen a encendre des que s'ha confirmat que la solució a "l'emergència nacional" que el conseller Baltasar va atribuir a la sequera que pateix Catalunya passa per fer un minitransvasament de l'Ebre.

Una evidència d'aquest clima l'ha posat de manifest aquest dimecres la gent d'Iniciativa a les Terres de l'Ebre. Els seus dirigents han amenaçat de dimitir en bloc si s'acaba fent el minitransvasament, una mesura que arribava després de demanar, ni més ni menys, la dimissió del conseller Baltasar, també d'ICV.

El president d'ICV a l'Ebre, Jaume Forcadell, ha reiterat l'oposició de la intercomarcal al projecte, assegurant que es tracta d'un "transvasament permanent i irreversible" oposat a la nova cultura de l'aigua i que qüestiona el compromís del partit amb la lluita antitransvasament

Però a l'Ebre l'oposició al transvasament també arriba d'altres sectors. Per exemple, a Tortosa, l'alcalde, el convergent Ferran Bel, assegura que no hi ha excedents a l'Ebre i, per tant, no aprova el transvasament.

I la Plataforma en Defensa de l'Ebre posa en dubte que el projecte sigui una solució només per a casos d'emergència i assegura que no es tracta d'aigua que es perd.

Les principals organitzacions ecologistes rebutgen el minitransvasament de l'Ebre i creuen que abans que treure aigua del riu seria preferible portar-la en camions o fins i tot fer talls puntuals al subministrament.

Els regants, desinformats

El president de la Comunitat de Regants de l'Esquerra de l'Ebre, Lluís Pegueroles, ha assegurat que l'administració no ha dialogat amb ells per parlar de dur aigua a Barcelona. Segons els regants, la Conselleria de Medi Ambient ha convocat per divendres una reunió a Tarragona amb organismes polítics i socials, entre els quals hi ha els regants.

També ha destacat que tots els regants s'han manifestat "per escrit i públicament contra" l'allargament del minitransvasament de l'Ebre. Pegueroles ha denunciat que els regants han quedat "al marge de tot", en aquest procés.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut