Pantalla inicial de la pàgina d'Iniciativa que recull les "retallades socials de Mas". (Font: retalladesciu.cat)
Iniciativa assegura que contrastarà la informació i la portarà al Parlament. (Font: retalladesciu.cat)
Barcelona

Iniciativa crea un "mapa de les retallades" del govern de CiU

ICV considera que les mesures econòmiques que està prenent el govern de Convergència i Unió només tenen un precedent a Europa: Margaret Tatcher. Per això, la formació ecosocialista s'ha proposat recollir del que anomena "retallades de CiU" just a les portes dels 100 dies de l'executiu d'Artur Mas. El partit presenta en una web un mapa interactiu de les mesures econòmiques del govern. La pàgina permet als usuaris enviar noves "retallades". ICV es compromet a contrastar la informació, fer-la pública i portar-la al Parlament. Fins ara hi ha unes 35 mesures recollides, com l'aturada de la construcció d'una presó de dones a Sant Llorenç d'Hortons o les rebaixes en el pressupost del MNAC.

Actualitzat
ICV-EUiA pressiona el govern amb la web retalladesciu.cat. En aquesta pàgina s'indiquen en un mapa les retallades que es produeixen en equipaments i serveis públics en cada municipi i que, segons la formació ecosocialista, només tenen com a precedent a Europa "Margaret Thatcher".

La portaveu d'ICV, Laia Ortiz, i la diputada Mercè Civit han presentat el web. La iniciativa recull unes 35 retallades en salut i benestar social, educació, universitats i ciència, infraestructures i medi ambient, interior, justícia i govern i cultura i espectacles.

Entre les retallades del mapa hi ha les anunciades els darrers dies en salut i educació i que Ortiz ha qualificat de "setmana negra". Civit ha acusat el govern de "ser insensible socialment". I ha assegura que "l'objectiu de CiU és canviar el nostre model social i deixar de tenir drets universals".

El mapa es publica quatre dies abans del 6 d'abril, data en què es compliran 100 dies del govern d'Artur Mas.
Anar al contingut