Barcelona

Iniciativa aposta per mobilitzacions i accions legals si no hi ha un bon finançament

Inicitiva reclama un finançament just. Segon un document estratègic al qual ha tingut accés Catalunya Ràdio i Televisió de Catalunya, la formació aposta per actuar amb tots els recursos legals a l'abast i fins i tot impulsar mobilitzacions ciutadanes si no hi ha un acord just de finançament. El text s'ha d'aprovar al consell nacional de la formació ecosocialista i després s'hi presentaran esmenes de cara a l'Assemblea del 21, 22 i 23 de novembre.

Actualitzat
Si no hi ha un bon acord de finançament, que compleixi l'Estatut, Iniciativa està disposada a recórrer a la justícia i a convocar manifestacions al carrer. És un dels punts de la ponència marc per a l'Assemblea que els ecosocialistes faran al novembre. Aquest document estratègic diu que si no s'arriba a un acord just en finançament, actuaran amb tots els recursos legals a l'abast i impulsaran mobilitzacions ciutadanes. El document és provisional i s'hi presentaran esmenes amb vista a l'Assemblea del 21, 22 i 23 de novembre, ha de ser aprovat en el consell nacional de la formació.

També ha parlat sobre finançament el president del partit, Joan Saura, en el seu informe de gestió que ha estat aprovat per majoria. Un dels punts de debat ha estat el pacte amb la vicepresidenta, María Teresa Fernández de la Vega, per prorrogar tres mesos l'acord de finançament. Sobre aquesta qüestió n'ha parlat la portaveu d'ICV, Dolors Camats que ha defensat Joan Saura i ha assegurat que no hi ha hagut crítiques en el si del partit tot i que "s'ha fet evident la necessitat de fer entendre aquestes decicions". Camats ha negat que l'acord sigui un "favor" al govern espanyol i ha defensat que la decisió busca imposar un límit després que s'hagués superat l'anterior.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut