La platja del Somorrostro, on ha passat l'agressió
La platja del Somorrostro, on ha passat l'agressió

Ingressat un jove per una agressió homòfoba múltiple a la platja de Barcelona

L'Observatori contra l'Homofòbia denuncia una "espiral homòfoba" amb sis persones agredides aquest cap de setmana

RedaccióActualitzat

Tres agressions homòfobes aquest cap de setmana a Barcelona. Sis persones vexades i ferides per contusions i fractures. L'agressió més greu va passar dissabte a la platja del Somorrostro, quan un grup d'homes va apallissar dues parelles d'homes gais. Un dels agredits va quedar inconscient i ha hagut de ser intervingut quirúrgicament d'una fractura maxil·lar a l'hospital Vall d'Hebron.

"Ens van agredir simplement per ser gais. No havia viscut mai una cosa així, i mai havia pensat que això pogués passar, del no res i només pel fet de ser gai."

Són paraules d'un dels agredits, la parella del jove que encara està ingressat a l'hospital, en una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio". Després de l'operació, ha explicat, la seva parella afronta 4 mesos de recuperació.

El mateix dissabte, a prop de L'Auditori de Barcelona, a un altre jove gai li van trencar el nas d'un cop de puny. La tercera agressió va passar divendres en ple carrer al barri de Gràcia, quan un jove va patir ferides lleus en una mà.

Eugeni Rodríguez, president de l'Observatori contra l'Homofòbia, denuncia el que considera una "espiral de violència"sense precedents, i no descarten que pugui estar organitzada.

"Mai s'havia donat a la ciutat de Barcelona, ni en un lloc concret, tres episodis d'aquesta gravetat en un marge de 12 hores, per tant no descartem que pugui ser una cosa organitzada. És una espiral que no s'havia donat anteriorment."

 

Agredits a la platja

La nit de dissabte hi va haver una agressió múltiple a la platja del Somorrostro quan un grup de 5 homes van atacar quatre persones, dues parelles homosexuals. Una de les víctimes ha explicat com va ser l'agressió a "El matí de Catalunya Ràdio". 

"Estàvem un grup de tres parelles a la platja asseguts, i va arribar un grup de 5 nois i van començar amb insults, a escopir-nos, i després a pegar-nos. Sí, ens van agredir simplement per ser gais. Van arribar i van començar a insultar. 

Els van escopir i els van amenaçar. Els agressors van anar augmentant l'hostilitat i els van acabar colpejant amb cops de puny i puntades de peu. Un dels nois va quedar inconscinet. Quan va arribar la policia, els agressors ja havien marxat. 

Les víctimes han denunciat la pallissa, i els Mossos han obert una investigació. L'Observatori ha activat els protocols de suport a les víctimes i per denunciar els fets. 

"Vam posar denúncia al Mossos i esperem que trobin els agressors i es faci justícia perquè és una inseguretat total, per estar a la platja que vinguin 5 nois i et peguin fins a deixar-te inconscient. Tinc por, clar, de sortir al carrer i trobar-te una cosa així, no l'hi desitjo a ningú, és horrible."

 Eugeni Rodríguez, des de l'Observatori contra l'Homofòbia, denuncia la impunitat que hi ha per a aquests tipus d'agressions, no només penal, sinó també social.

"Hi ha impunitat, no només la impunitat penal, sinó que no es paga un preu i hem d'acabar amb això. El que no pot ser és que hi hagi gent jove del nostre país agredint-nos per ser dones o per ser persones LGTBI o totes dues coses."

Cap de les persones que hi havia a la platja va fer cap gest per aturar els atacants o ajudar les víctimes.

Divendres també hi va haver una altra agressió al barri de Gràcia de Barcelona, en ple carrer. Un jove va patir ferides lleus en una mà quan un grup d'homes que es reien d'ell li van donar una puntada de peu a la mà. Va passar poc després de les deu de la nit, i dissabte, prop de L'Auditori de Barcelona, a un jove gai li van trencar el nas d'un cop de puny, després de rebre insults i vexacions d'un grup d'homes.  

La nova consellera d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat, Tània Verge, també ha expressat el seu suport a les víctimes de les agressions:

I el regidor de Drets de Ciutadania de l'Ajuntament de Barcelona, Marc Serra, ha subratllat que garantiran l'assessorament jurídic i l'acompanyament psicosocial a les víctimes.

 

Des de principis d'any, l'Observatori ha registrat 76 agressions a persones LGBTI per la seva orientació sexual, amb una vuitantena de víctimes.

Aquest dilluns es reuneixen representants de l'Observatori contra l'Homofòbia amb el regidor de Drets de Ciutadania de l'Ajuntament de Barcelona per estudiar mesures a prendre davant l'augment d'agressions homòfobes a la ciutat.

ARXIVAT A:
HomofòbiaLGTBIQ+
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut