L'expresident peruà Alan García es dispara un tret al cap quan l'anaven a detenir
Alan García, va governar el país durant dos mandats
Lima

Mor l'expresident peruà Alan García després de disparar-se quan l'anaven a detenir

La policia ha trobat l'exmandatari greument ferit quan anava a detenir-lo a casa seva acusat de corrupció

RedaccióActualitzat

L'expresident del Perú Alan García ha mort mentre era intervingut a l'hospital Casimiro Ulloa de Miraflores, a Lima, on ha ingressat després de disparar-se un tret al cap quan la policia anava a detenir-lo a casa seva, acusat de corrupció. 

Agents de la Divisió d'Investigació de Delictes d'Alta Complexitat han trobat la matinada d'aquest dimecres l'exdirigent ja greument ferit, tancat a la seva habitació, al barri benestant de Miraflores, a la capital peruana. Anaven a complir una ordre de detenció preliminar, per 10 dies.  

 

Alan García, l'abril de 2017, quan anava a testificar sobre el cas Odebrecht (Reuters)

 

Alan García, del Partit Aprista, estava involucrat en una presumpta trama de suborns a la constructora brasilera Odebrecht en relació amb la construcció d'una línia de metro a Lima. La Fiscalia l'investigava pels delictes de col·lusió, pacte il·lícit de preus, tràfic d'influències i blanqueig d'actius. Al novembre, un jutge li va prohibir abandonar el país i García va sol·licitar asil a l'Uruguai. Va intentar refugiar-se a l'ambaixada d'aquest país a Lima, però no li van concedir protecció.

Alan García havia defensat en diverses ocasions la seva innocència. Ahir, dimarts, ho va fer a les xarxes, i en una entrevista televisiva:
 

 

La trama corrupta esquitxa el cercle de l'expresident peruà 

El cas Odebrecht no només afecta l'expresident, sinó també el seu cercle més pròxim. La policia ha detingut aquest mateix dimecres Luis Nava, exsecretari general de Presidència i Miguel Atala, exvicepresident de la companyia estatal Petro Perú, que hauria rebut 1,3 milions de dòlars de la constructora Odebrecht a un compte bancari andorrà. 

 

Policia peruana a l'hospital on hi ha l'expresident (Reuters)

 

La trama de presumptes suborns al voltant de la constructora Odebrecht també afecta altres exdirigents del Perú, com Alejandro Tolero, Ollanta Humala, Pablo Kuzcynski o l'opositora Keiko Fujimori.

García va governar el Perú durant dues legislatures, del 1985 al 1990 i del 2006 al 2011.

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Corrupció
Anar al contingut