El capità i cavaller Tom Moore va recaptar gairebé 44 milions d'euros per a la sanitat pública del Regne Unit i la lluita contra la Covid (EFE/…
El capità i cavaller Tom Moore va recaptar gairebé 44 milions d'euros per a la sanitat pública del Regne Unit i la lluita contra la Covid (EFE/Vickie Flores)

Ingressat amb Covid el centenari capità anglès que va recaptar milions durant la pandèmia

Va aconseguir 44 milions d'euros en donacions per a la sanitat pública i la lluita contra la Covid fent 100 voltes al jardí amb el seu caminador

Actualitzat

El capità Tom Moore, excombatent de la Segona Guerra Mundial, que va recaptar prop de 44 milions d'euros per a la sanitat pública fent 100 voltes al seu jardí amb el caminador, ha ingressat a l'hospital amb una pneumònia causada per la Covid.

El veterà militar es va fer molt conegut l'abril passat. Coincidint amb el primer confinament per la pandèmia, es va proposar el repte de fer 100 voltes al seu jardí abans de fer 100 anys. Volia recaptar diners per a la sanitat pública i per a la lluita contra el coronavirus.

Al seu jardí de 25 metres i amb el seu caminador, el 16 d'abril feia la volta número 100 acompanyat de la guàrdia d'honor de l'exèrcit britànic. Una fita que va compartir als mitjans i a les xarxes socials. A cada volta al jardí les donacions augmentaven, en només 24 hores va aconseguir més de 80.000 euros.

El capità i cavaller Tom Moore fotografiat el setembre passat al jardí de casa seva (Reuters/Dylan Martínez)
El capità i cavaller Tom Moore fotografiat el setembre passat al jardí de casa seva (Reuters/Dylan Martínez)

En reconeixement a la seva iniciativa solidària, el 17 de juliol del 2020 la reina d'Anglaterra li va atorgar el títol de cavaller al castell de Windsor.

La seva filla Hannah ha anunciat aquest diumenge que l'han ingressat a l'hospital de Bedford perquè tenia problemes respiratoris, però ha precisat que no és a l'UCI:

 

 

Tom Moore va aparèixer el 10 d'abril al programa "BBC Breakfast" per explicar que volia aconseguir uns 1.000 euros per ajudar els sanitaris que lluiten contra el coronavirus. En només 24 hores va aconseguir més de 80.000 euros. Cada dia que passava caminant les donacions augmentaven i la recaptació final va arribar als 44 milions d'euros. Moore assegurava que el personal sanitari es mereixia cada cèntim dels que havia recaptat.

El dia del seu 100 aniversari, el 30 d'abril, Tom Moore va rebre més de 125.000 felicitacions com a agraïment. Entre les cartes de felicitació n'hi havia una d'enviada per la família reial britànica.

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19Regne UnitSalut
Anar al contingut